1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. IBN als werkgever
 4. Vacatures (Intern)
 5. Functioneel consultant

Functioneel consultant

Wil jij jezelf volop kunnen ontwikkelen in een veelzijdig IT-landschap? Samen met je collega’s regie voeren over de samenwerking met onze (kern)gebruikers en applicatieleveranciers? En daarnaast ook een sociale impact mogelijk maken? Dan zoeken wij jou! Mede door jou kunnen vele collega’s optimaal werken aan een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet.

Dit ga je doen als functioneel consultant

Je versterkt een team van zo’n 20 collega’s op de afdeling Informatiemanagement & Regie. Dit is een mooi moment om in te stappen, want de afgelopen periode brachten we het beheer van applicaties onder bij serviceproviders en hebben we onze informatievoorziening omgezet naar de cloud. Jij voert de regie op de samenwerking met de interne klant én de providers. Je bouwt goede relaties met ze op en legt voortdurend de link tussen de klantwensen en de kwaliteit van uitvoering door de serviceproviders.


Het interessante is dat je continue ons applicatielandschap verder optimaliseert. Een kwekerij, productiebedrijf, schoonmaakbedrijf of groenvoorziening: met zoveel verschillende bedrijfsonderdelen zijn onze applicaties enorm divers. Belangrijk onderdeel zijn onze Microsoft ERP- en CRM-omgevingen, waaronder Business Central. Je kunt de invulling van jouw rol zelf vorm geven en krijgt tijd om het eigen te maken. Je lost samen met je collega’s en de serviceproviders incidenten op in de dienstverlening en neemt het initiatief bij projecten om continu te verbeteren. En wil je je uiteindelijk verdiepen in een ander deelgebied? We moedigen jouw verdere ontwikkeling graag aan!


Jouw team

De afdeling Informatiemanagement en Regie is onderdeel van ons Dienstencentrum. Hier ondersteunen we ruim 3.000 collega’s van de verschillende IBN bedrijven door onze systemen, applicaties, infrastructuur en werkplekken up-and-running te houden. We zijn een regie-organisatie en nog volop in ontwikkeling om onze dienstverlening verder te verbeteren.


Collega aan het woord

Sandy werkt als functioneel beheerder bij IBN.

“Als Functioneel consultant heb ik een zeer afwisselende baan die iedere dag anders is door de samenwerking met veel verschillende mensen. Zo houd ik me o.a. bezig met adviseren, optimaliseren van onze producten én het aanreiken van oplossingen in samenwerking met onze leveranciers.”


Dit ben jij

De centrale regisseur tussen de serviceproviders en onze (kern)gebruikers: die verantwoordelijke rol ligt jou goed dankzij je communicatieve vaardigheden en focus op resultaat. En ook dankzij je gevoel voor wat er speelt bij collega’s die onze applicaties gebruiken. Daardoor zie je snel mogelijkheden om onze dienstverlening te optimaliseren. Die optimalisaties bereik je met goede samenwerkingen met teamleden en leveranciers. Wat we bovenal belangrijk vinden; dat je weet waarvoor je staat én de drive hebt om jouw domein verder te ontwikkelen.


Verder heb je

 • HBO denk- en werkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een functionele IT of IM (informatiemanagement) rol.
 • Goede communicatieve vaardigheden, je kunt goed luisteren en doorvragen.
 • Analytisch vermogen om informatieprocessen te begrijpen en te testen.
 • Ervaring met Microsoft ERP- en/of CRM-omgevingen is een pré.


Dit krijg je van ons als functioneel consultant

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.317,- en € 4.752,- op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenregeling waarvan IBN 2/3 van de premie betaald.
 • Minimaal jaarlijks 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband, incl. een zelf in te vullen diversiteits(feest)dag.
 • 8% vakantiegeld en 7,55% eindejaarsuitkering.
 • 80-90-100 regeling: maximaal vijf jaar voor AOW-gerechtigde leeftijd. 80% werken, 90% brutosalaris, mogelijkheid tot 100% pensioen opbouw. 
 • Mogelijkheid tot sabbatical verlof.
 • Een collectiviteitskorting op (aanvullende) zorgverzekeringen.
 • Een persoonlijk duurzaamheidsbudget van € 250,-.
 • Deelname aan het IBN Fietsplan.
 • Reiskostenvergoeding vanaf 6 kilometer enkele reis.
 • Alle benodigdheden voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon en laptop.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een passend pakket met opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer via korting op een fitness-abonnement, keuze uit een uitgebreid activiteitenprogramma en gratis fruit op je werkplek.


IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. We leiden mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.


Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.


Word jij onze nieuwe functioneel consultant?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina. Dit kan tot en met 26 april 2024. We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek. 


Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Herold Janssen, Manager Informatiemanagement & Regie, via 0413 – 28 24 34 of hjanssen@ibn.nl.


Welkom bij IBN

Welkom bij IBN