1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Re-integratie naar werk
Re-integreren door IBN
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Re-integratie naar werk

Naar ander werk

Bemiddeling en advies bij het vinden van werk

Gelukkig kan het via IBN

Soms is een andere werkplek beter

Er zijn verschillende redenen waarom een andere werkplek beter kan zijn. Misschien ben je al langdurig ziek en is een passende functie bij je huidige werkgever niet meer mogelijk. Of heb je al afscheid genomen van je werkgever en kijkt het UWV samen met jou naar nieuwe mogelijkheden.
Maar het kan ook zijn dat je boventallig bent geworden of vastloopt in je huidige functie. Of je hebt, om welke reden dan ook, samen met je werkgever afgesproken dat een andere loopbaan beter zou zijn.

IBN kijkt samen met jou naar jouw mogelijkheden en hoe je weer gelukkig aan het werk kan bij een andere werkgever.

We betrekken je vanaf het begin volledig bij het traject en houden rekening met je voorkeuren, persoonlijkheid en talenten. Dit vergroot de kans op een succesvol traject aanzienlijk.

Inzicht in het traject

Graag geven we je inzicht in de stappen die je met jouw adviseur van IBN zult doorlopen. Tijdens het hele traject hebben wij nauw contact met elkaar. Door goed samen te werken, vinden we snel een nieuwe werkplek die goed bij je past.

Stap 1: Oriënterend gesprek

We bespreken in een gesprek met je huidige werkgever wat hij van IBN verwacht.

Stap 2: Intake met jou

We hebben een uitgebreid gesprek met jou. We kijken naar je huidige situatie en praten over wat jij graag anders zou willen. Ook bespreken we je talenten en waar je je goed bij voelt in je werk. Tenslotte nemen we een talentenscan af. Hiermee krijgen we inzicht in jouw profiel, vaardigheden, je motivatie om te werken en de manier waarop je naar nieuw werk zoekt. Deze resultaten bespreken we met jou.

De adviseur van IBN maakt vervolgens een advies specifiek voor jou. Alles blijft strikt vertrouwelijk.

Stap 3: Jouw advies op maat

Het advies bestaat uit een plan van aanpak en een planning. Wij vinden het belangrijk dat je hier helemaal achter staat. Pas als jij akkoord gaat, ontvangt ook de werkgever het plan. Daarna gaan we aan de slag. Je bent onder andere van harte welkom in ons mobiliteitscentrum. Hier krijg je begeleiding bij het zoeken naar vacatures en bij het solliciteren. Ook zorgen we tijdens het hele traject voor een-op-een begeleiding en coaching.

Stap 4: Bemiddeling naar werk

We gaan actief op zoek naar een werkplek die bij jou past. Dat doen we bij de 750 klanten in onze regio, maar we kijken ook naar andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Mogelijk wordt je tijdelijk ergens anders gedetacheerd, terwijl de zoektocht naar een passende baan doorgaat. Officieel blijf je in dienst van je huidige werkgever, met behoud van alle opgebouwde rechten en plichten, maar je gaat dan tijdelijk op een andere plek werken. Het moet namelijk weer fijn zijn om aan de slag te gaan.

Stap 5: Aan de slag

Als je bij een andere werkgever kunt starten, helpt IBN je ook bij dat traject. We adviseren je bij de indiensttreding en nadat je bent gestart met je nieuwe baan. Ook houden we geregeld contact om te kijken hoe het gaat.

 

Wij helpen je om zelf de regie te nemen. Het draait om eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid om uiteindelijk de baan te vinden die bij je past. Uiteraard helpt IBN je.

Interesse?

Wil je actief aan de slag en meer weten over een traject naar werk? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

* = verplicht veld