Header Noah Slegers 04
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Noah Segers

Van stage tot vaste baan

"Ik heb leuke collega’s en als er wat is, kan ik altijd bij mijn leidinggevende terecht. Ik heb het heel goed naar mijn zin!"

Het verhaal van Noah

Hij kon ervaring opdoen als assistent huismeester en medewerker schoonmaak bij de bibliotheek in Veghel. Het type werk beviel hem zo goed, dat Noah na de opleiding zijn kans aangreep om bij zijn school Hub Noord-Brabant te gaan werken als assistent-conciërge. Toch zat hij er niet op zijn plek. Toen hij hoorde dat ze iemand zochten op zijn voormalige stageplek, ging het snel. Via IBN ging hij aan de slag als medewerker schoonmaak. Een baan die hem op het lijf is geschreven. Noah vertelt erover!

Via IBN stage lopen

Via Hub Noord-Brabant lopen leerlingen stage bij bedrijven in de regio. Dit is onderdeel van het traject dat zorgt voor een soepele overgang van school naar een passende werkplek. Noah deed tijdens zijn stage via IBN ervaring op bij de bibliotheek met facilitaire werkzaamheden. Van het ontvangen van gasten, het assisteren van de conciërge bij klussen in het gebouw tot schoonmaakwerk. Willy Caspers, huismeester bij de bibliotheek: “Noah is leergierig, sociaal en prettig in de omgang en gaf zelf aan wat hij graag wilde leren. Hij denkt vooruit, signaleerde bijvoorbeeld wanneer de voorraad bijna op was. Je zag hem tijdens zijn stage echt groeien.“

Het werk beviel mij goed

Na zijn studie kreeg Noah via de Participatiewet een indicatie Beschut Werk. Een werkplek als assistent conciërge bij Hub leek passend, maar de inhoud van de functie zorgde toch niet voor de juiste match. De gemeente Meierijstad meldde Noah aan bij IBN. Noah: “Ik hoorde dat ze iemand zochten voor de schoonmaak bij de bieb. Omdat ik al een lange tijd weg was, liep ik nog een paar keer mee. Het beviel mij meteen weer erg goed. Ik werk nu 34 uur en ik combineer mijn werk bij de bibliotheek met schoonmaak- en cateringwerkzaamheden bij de gemeente Meierijstad, ook via IBN.” 

Afwisselend werk

Noah: “Ik begin om 6.30 uur bij het gemeentehuis. We maken schoon voordat iedereen er is. In het begin moest ik wennen aan het vroege opstaan. Nu vind ik het fijn. Ik ben om 14.00 uur klaar, ik heb hierdoor veel vrije tijd. Ik heb met een paar vrienden een caravan gekocht, die we verhuren. Zo heb ik tijd om deze te poetsen. Het korte werkprogramma bij de bieb zorgt voor afwisselend werk. Ik hoef niet uren te stofzuigen, maar ik heb juist veel verschillende schoonmaakwerkzaamheden. Van het schoonmaken van tafels, toiletten en deurklinken tot het stofzuigen van de ingang. Bij de gemeente Meierijstad help ik naast mijn werk in de schoonmaak ook mee in de catering, dat is ook erg leuk.”

Fijne werkgever

Natasja de Groot, vestigingsmanager bibliotheek Meierijstad: “Noah kwam ooit als 18-jarige stagiair bij ons binnen. We hebben hem zien groeien. Vroeger was Noah verlegen, maar dat is er nu vanaf. Hij vertelt gerust wat hij in het weekend heeft gedaan. Noah kent het gebouw en weet wat belangrijk is. We werken al meer dan 15 jaar samen met IBN. Het sociaal ondernemen is voor ons heel vanzelfsprekend. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen.” Noah vertelt: “Via IBN heb ik een schoonmaak diploma behaald. IBN is een fijne werkgever. Ik heb leuke collega’s en als er wat is, kan ik altijd bij mijn leidinggevende terecht. Ik heb het heel goed naar mijn zin!”

Noah Slegers 14

Noah Segers en Maike van Kessel, trajectregisseur IBN

Noah Slegers 10

Natasja de Groot, Noah Segers en Willy Caspers