1. IBN
  2. Nieuws
  3. IBN pakt hygiëne pakketten in dak- en thuislozen
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. IBN pakt hygiëne pakketten in dak- en thuislozen

Medewerkers Veghel pakken hygiëne pakketten in voor dak- en thuislozen

06 mei 2020

In deze bijzondere periode zien we steeds meer mooie initiatieven ontstaan, binnen en buiten ons bedrijf. Initiatieven waar wij graag aan bijdragen. Zo hebben wij vanuit IBN een mooie bijdrage mogen leveren aan het inpakken van 10.000 hygiënepakketten voor dak- en thuislozen. In samenwerking met Achmea, Asito, Sodexo, Vebego is dit initiatief in recordtempo opgezet waardoor het Leger des Heils deze week de hygiënepakketten kan verspreiden aan de mensen die het nu zo hard nodig hebben.

Voor dak- en thuislozen

Het Leger des Heils voerde recentelijk een campagne voor dak- en thuislozen met de slogan ‘Thuisblijven, hoe dan?!’. Nu in deze tijd waar corona op de loer ligt, is het leven op straat voor dak- en thuislozen een nog grotere uitdaging. Terwijl iedereen in Nederland het advies krijgt om thuis te blijven moet zij op straat zien te overleven. Met de hygiënepakketjes bieden we hulp aan dak- en thuislozen zodat zij zich op straat kunnen houden aan de RIVM regels: zoals het regelmatig wassen van je handen met zeep, en het gebruik maken van papier zakdoekjes. Ook zitten er in de pakketten flesjes water, rolletjes snoep, zeep, toiletpapier, benodigdheden die zij goed kunnen gebruiken.

Samenwerking verschillende partijen 

Het initiatief is een mooie samenwerking geworden tussen Achmea, Sodexo, Asito, IBN, VEBEGO en het Leger Des Heils. Vanuit Achmea is de coördinatie, inkoop en een deel van het transport naar de inpaklocatie geregeld. Sodexo en Asito hebben de inhoud van de pakketten verzorgd en wij vanuit IBN hebben de 10.000 pakketjes ingepakt. Het inzetten voor mensen die buiten de samenleving vallen of dreigen te vallen, zit ook in het DNA van IBN. We zijn daarom trots dat wij voor deze groep dak- en thuislozen de pakketten mochten samenstellen
Foto 600x400 website.jpg