1. IBN
  2. Nieuws
  3. Het Schoonmaakhuis
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Het Schoonmaakhuis

Het Schoonmaakhuis

09 november 2021

Bij IBN in Oss wordt hard gewerkt aan een spiksplinternieuw kennis en expertisecentrum in de schoonmaak. In het Schoonmaakhuis werken we voortdurend aan het ontwikkelen en opleiden van onze medewerkers.

Bijvoorbeeld door hen met de meest voorkomende typen vloeren te leren werken. Ook geven we u als klant gericht advies over onderhoud en materialen voor nieuwe en bestaande gebouwen, en richten we ons in het expertisecentrum op innovaties en de nieuwste ontwikkelingen binnen de schoonmaakbranche. 

Opleiden van medewerkers
De juiste middelen en technieken op de juiste vloer toepassen, ergonomisch een goede houding aannemen en vuil herkennen. Deze kennis wordt al vele jaren toegepast in onze eigen kantoorpanden en productielocaties, maar ook bij vele klanten zoals scholen, gemeentehuizen, zorginstellingen en bedrijfspanden. De jarenlange ervaring, samen met alle kennis over de laatste innovaties op de markt wordt samengebracht in het Schoonmaakhuis in Oss.

Iedereen die bij of voor IBN werkt in de schoonmaak, volgt in ieder geval de basisvakopleiding schoonmaak. In de opleidingsruimte staat alle apparatuur die we bij IBN en onze opdrachtgevers gebruiken. Van microvezeldoekjes en moppen tot aan schrobmachines. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten vloeren gelegd. Zo liggen er bijvoorbeeld vloeren van hout, marmer, linoleum, rubber, PVC maar ook vloerbedekking. In de cursus basis vloeronderhoud leiden we medewerkers op in hoe zij verschillende soorten vloeren kunnen onderhouden. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe je een marmeren vloer kan kristalliseren of hoe je een polymeerlaag kan aanbrengen op een linoleumvloer. Daarnaast leren ze alles over veilig werken VSR-controles.

De theorieruimte van ruim 90 m2 biedt ruimte aan 12 medewerkers tegelijkertijd. Naast de praktijkruimte met diverse vloeren is het lokaal ook gesitueerd bij een sanitair groep en koffieblok, zodat specifieke onderdelen binnen de opleiding geïnstrueerd kunnen worden.

Van harte uitgenodigd
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Schoonmaakhuis en de kansen die we aan kandidaten bieden? U bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen voor een kop koffie om de mogelijkheden van het kennis en expertisecentrum te bekijken en te bespreken. Neem contact op met Nico Merkx, manager bedrijfsdiensten: nmerkx@ibn.nl of 0413 – 28 29 47.

 

IBN_schoonmaak expertisecentrum.jpg