1. IBN
  2. Nieuws
  3. De Winfabriek; een unieke samenwerking
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. De Winfabriek; een unieke samenwerking

De Winfabriek; een unieke samenwerking

20 april 2017

Een unieke samenwerking van verschillende bedrijven in de regio Oss heeft geleid tot de oprichting van De Winfabriek, een praktijkgerichte opleiding voor een carrière als procesoperator in de maakindustrie.

Dinsdag 19 April is een periode van maandenlange voorbereiding bekroond met het formeel oprichten van De Winfabriek bv. De Winfabriek is ontstaan uit een samenwerking tussen WeCoPe, IBN en Nieuwebaan.nl en heeft als doel het opleiden en ontwikkelen van kandidaten voor een nieuwe carrière binnen de maakindustrie, specifiek gericht op procesoperators.

Binnen De Winfabriek worden kandidaten geselecteerd op hun competenties en niet zozeer op al reeds bestaande kennis. Op basis daarvan wordt een persoonlijk en praktisch leerplan vastgesteld. Door het aanbieden van praktijklessen, welke afgestemd zijn op potentiele toekomstige werkgevers, is de baanzekerheid erg groot.

De Winfabriek speelt hiermee in op een enorme (toekomstige) vraag naar goed opgeleid personeel ten behoeve van de maakindustrie. Een industrie die in de regio Noordoost-Brabant sterk vertegenwoordigd is en waar de spoeling van goed opgeleide en/of ervaren procesoperators steeds dunner wordt.

Door het faciliteren van een pragmatisch opleiding- en coaching traject kunnen verschillende groepen mensen omgeschoold worden naar een nieuwe carrière. Denk hierbij aan zij-instromers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ouderen, maar ook jongeren die nog zoekende zijn naar de juiste richting.

Bij omscholing behoort altijd een theoretische onderbouwing, maar de kracht van De Winfabriek vinden we terug in de pragmatische aanpak. Werkend leren, waarbij in de praktijk ervaring opgedaan wordt, fouten gemaakt mogen worden en kandidaten op een positieve manier worden gecoacht zijn de kenmerken van de opleiding.

Dat er met vertrouwen naar de aanpak van De Winfabriek gekeken wordt blijkt onder andere uit de toekenning van een subsidie op het gebied van innovatieve arbeidsmarktprojecten vanuit de provincie Noord-Brabant, als ook uit de ondersteuning van de Kracht van New Business Oss. Vanuit de Kracht van New Business Oss heeft De Winfabriek op dinsdag 18 April, direct na de formele oprichting, een voucher in ontvangst mogen nemen ter waarde van € 20.000,-.