1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Samenwerkingen
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Samenwerkingen

Samenwerken in sociaal ondernemen

Met elkaar ontstaan mooie kansen

Pick-E

Om de arbeidsmarkt inclusiever te maken zoeken we actief samenwerkingsverbanden op, nemen deel aan nieuwe projecten en starten pilots.

We beschikken over de middelen en mensen en hebben de kracht om van een idee werkelijkheid te maken. Mooie voorbeelden zijn er al: het maatschappelijke merk DOEGOODS, de Winfabriek, samenwerkingen in het Werkgeversservicepunt en de samenwerking met ROC de Leijgraaf.

Werkgevers Servicepunt

Werkgeversservicepunt

IBN is, net als gemeenten en UWV, samenwerkingspartner van het Werkgeversservicepunt (WSP) Noordoost-Brabant en steunt verschillende projecten. Deze projecten zijn gericht op verschillende doelgroepen, zoals de oudere werkzoekenden, zzp-ers of statushouders.

Direct zicht op de kandidaten uit de bestanden van gemeenten, UWV en IBN? Kijk op Talent uit Noordoost-Brabant. 

Naar website Werkgeversservicepunt

AANtWERK

AANtWERK is het MVO-platform van IBN, WSD en Weener XL, waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren over inclusief ondernemen. Onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ willen we samen laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

Naar website AANtWERK

AantWerk
P2M_TALENTVOL_Payoff_RGB 600x400.jpg

Talentvol

Als één van de initiatiefnemers van Talentvol maken we ons hard om iedereen die dat wil en kan aan het werk te krijgen. Dat doen we omdat we geloven in een inclusieve arbeidsmarkt. In Nederland zijn 900.000 (CBS, december 2018) mensen die geen betaalde baan hebben maar dat eigenlijk wel graag willen. Terwijl er tegelijk ook ruim 250 duizend vacatures openstaan. Dat is onlogisch, daarom proberen we iedereen die wil en kan werken aan een baan te helpen.

Naar de website van Talentvol

SPECS E-Mobility

Sinds eind 2018 assembleren we in onze productiehal in Veghel elektrische scooters van het bedrijf SPECS E-Mobility. IBN is aandeelhouder en trots op de samenwerking. Wij zijn altijd op zoek naar manieren om samen te werken met organisaties die een duurzaam hart hebben om zo nóg meer werk te kunnen creëren voor onze medewerkers. Dit is er zo één. De milieuvriendelijke scooter wordt onder supervisie van SPECS E-Mobility in elkaar is gezet door onze mensen in Veghel.

Naar website Specs-em

Electric Dutchman
ROC leerlingen IBN

Entree Werkt in logistiek

IBN en ROC de Leijgraaf werken samen in het project 'Entree Werkt in logistiek'. Dit is een bijzonder project, uniek in de regio. Een groep leerlingen van De Leijgraaf volgt hun opleiding Logistiek/ Procestechniek (niveau 1) bij IBN op het werk.

Voor ROC de Leijgraaf is het een mooie mogelijkheid om leren op de werkvloer in de praktijk te brengen. Voor IBN is het een manier om jonge mensen in een vroeg stadium kennis te laten maken met onze organisatie.

Ploegmakers

Ploegmakers is ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw. Tot 2010 was de onderneming onderdeel van Ploegmakers Investeringen in Veghel. Sinds oktober 2010 is Ploegmakers onderdeel van IBN en daarmee ook van Vebego, een internationaal opererend familiebedrijf dat naast bedrijven uit eigen koker ook vele samenwerkingen heeft met facilitaire organisaties.

Naar website Ploegmakers

logo ploegmakers

 

 

video-ibn-muzerijk.jpg

MuzeRijk

Samen met elkaar, voor elkaar zorgen; dat is waar MuzeRijk in de Bitswijk te Uden voor staat. Meerdere partijen werken in een multifunctionele accommodatie samen. Basisscholen, kinderdagverblijven, een gezondheidscentrum, zorgwoningen voor dementerende ouderen zitten in het pand MuzeRijk. Ook werken zij samen in de wijze waarop ze hun diensten verlenen. Het bestuur van Stichting Muzerijk is verantwoordelijk voor de exploitatie van het ontmoetingsplein met de horeca. Dit bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers én alle activiteiten worden verricht door  vrijwilligers. Dit moet wel gecoördineerd worden. En dat gebeurt via de bedrijfsleiding en beheerder van IBN, die faciliterend en ondersteunend is aan alle gebruikers binnen MuzeRijk. Daarnaast werken medewerkers van IBN in diverse ondersteunende taken zoals schoonmaak en groen.

Naar website MuzeRijk

Leefgoed

IBN is een van de deelnemende partijen aan het project Leefgoed in Meierijstad. In dit project worden nieuwe plannen voor het gebruik van het Franciscanessenklooster en de kloostertuin in Veghel opgezet en uitgevoerd. De uitvoering van het project moet verbindingen leggen tussen mensen, organisaties en activiteiten. Een ‘huiskamer’ voor iedereen; het is de bedoeling dat mensen naar het Kloosterkwartier komen om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan velerlei activiteiten, ongeacht wie je bent of wat je kunt.

Behalve IBN zijn de volgende partijen bij dit project betrokken: de gemeente Meierijstad, Z-Enzovoorts (samenwerking tussen Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en de Zusters Franciscanessen), BrabantZorg, BrabantWonen, ONS welzijn, GGZ Oost-Brabant, ROC de Leijgraaf, Labyrinth Zorg&Werk en Unik.

Bekijk hier de film van Leefgoed