Header Sabina De Wit Hooghuis 09 Linkedin
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Sabina de Wit

Sabina aan het werk bij Het Hooghuis

"IBN heeft mij goed begeleid en hielp mij aan betere toekomst."

Het verhaal van Sabina

“Ik heb een baan waarvan nooit dacht dat ik deze zou krijgen. Door een zenuwbeklemming in mijn buik viel ik uit in mijn vorige baan als meewerkend leidinggevende in de schoonmaak. Ik dacht: hoe kom ik ooit nog terug in het werk. Naar een baan met uitdaging, want dat heb ik echt nodig. IBN heeft mij goed begeleid en hielp mij aan betere toekomst.”

In de bijstand

“Ik heb een ROC-opleiding gevolgd richting verzorging. Door privéomstandigheden heb ik mijn opleiding niet af kunnen maken. Ik kwam op jonge leeftijd in de horeca terecht. Er werd veel van me gevraagd en ik moest veel avonden werken. Ik trok het niet. Na mijn scheiding in 2017 belandde ik in de bijstand. In deze periode kwam ik met IBN in contact en ging ik als medewerker schoonmaak aan de slag. Het was niet wat ik zocht.”

Gelukkig kon ik terugkeren bij IBN

“Na IBN werkte ik bij een vakantiepark in de horeca. Het beviel mij goed, maar het werk was voor mij fysiek te zwaar. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik in de loop der tijd klachten ontwikkelde. Gelukkig kon ik terugkeren bij IBN. Ik kreeg er een leidinggevende functie als 1e medewerker en stuurde 10 medewerkers aan. Een leuke baan. Het leidinggeven, een luisterend oor zijn voor medewerkers: dat sprak mij aan. En als onze opdrachtgevers tevreden waren, was ik dat ook.”

Het oppakken van mijn werk lukte niet

“Ik ontwikkelde me bij IBN via verschillende opleidingen en ik had plezier in mijn werk tot ik last kreeg van pijn in mijn buik. Ik liep er zeker een jaar meer rond, tot ik niet meer kon. Pas na een jaar werd de juiste diagnose gesteld en heb ik vervolgens vier ingrepen ondergaan. Mijn arts gaf aan dat mijn klachten mogelijk weer terugkeren als ik mijn werk weer zou oppakken. Ik deed het wel. Al snel merkte ik dat het niet lukte.”

Ik voelde me gesteund door IBN

“Ik werd tijdens mijn re-integratie door IBN goed begeleid. Via IBN kreeg ik een mooie kans om te re-integreren bij de klantenservice van een grote bank en later bij een bouwinspectie bedrijf. Ik werkte keihard, maar helaas gaven beide bedrijven aan dat ik er niet kon blijven. Als alleenstaand moeder van twee thuiswonende kinderen, moest ik doorpakken. Ik voelde me gelukkig altijd erg goed gesteund door IBN.”

Sabina liet zien: ‘ik fix dit wel”

Mark van de Lockant, adviseur Arbeidsmobiliteit van IBN: “Sabina is heel gedreven, heeft een goede werkervaring en een mooi cv. We stelden een re-integratieplan op. Al snel kwam er een mooie match met de vacature medewerker leerlingenadministratie bij Het Hooghuis. Alphons Bakker, teamleider bij Het Hooghuis: “Corona zorgde voor een behoorlijke hectische tijd. Sabina liet zien: Ik fix dit wel. Ze werkte één dag mee en na dag twee zei ze: ‘ik denk dat ik het wel kan’. En dat heeft ze bewezen.”

Deze baan wil ik doen tot mijn pensioen

Sabina: “Het Hooghuis voelt als een warm bad. Ik voel me erg betrokken bij de leerlingen. Ik ben er trots op dat ik tijdens corona de vele ziekmeldingen goed heb kunnen verwerken. Mark: “Sabina legt de lat erg hoog, soms moet ik haar afremmen. Ze is als persoon enorm gegroeid en is meer zelfverzekerd.“ “We hebben al jarenlang een fijne samenwerking met IBN. We hadden acuut iemand nodig en IBN schakelde snel”, vertelt Alphons. Sabina: “IBN heeft mij geholpen aan een betere toekomst. Ik heb inmiddels een contract bij Het Hooghuis. Deze baan wil ik wel doen tot aan mijn pensioen!”

Sabina De Wit Hooghuis 01

Sabina de Wit aan het werk bij Het Hooghuis

Sabina De Wit Hooghuis 04 600X400 Web Res

“Het Hooghuis voelt als een warm bad."