Header Nigel Bij Z One Concepts 1
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Nigel van der Heijden

Nigel eindelijk op zijn plek

"Ik voel me bij z.one lab echt gewaardeerd"

Het verhaal van Nigel

Uiteindelijk kwam ook nog corona en belandde hij ruim een jaar in een bijstandsuitkering. Via de Participatiewet kwam Nigel, dankzij aanmelding door de gemeente Meierijstad, bij IBN terecht. Nigel werkt nu als logistiek medewerker bij z.one lab in Veghel, een gerenommeerde distributeur van haarverzorgingsproducten voor de haarmodebranche.

Studie

Nigel: “Ik volgde een mbo-opleiding niveau 2 voor ‘medewerker sign’ op de Rooi Pannen, gericht op het ontwerpen van reclamedrukwerk, belettering, banners en meer. Deze opleiding heb ik afgerond en ik zou doorstromen naar niveau 3, maar door omstandigheden ging dat niet door. Werken vinden in deze richting lukte niet doordat je in dit soort banen vaak werkt op locatie en ik had nog geen rijbewijs.”

Verschillende banen

“Ik had meerdere zomers gewerkt bij een groot logistiek bedrijf dus ik ging er na mijn studie fulltime aan de slag. Toch voelde ik me er na een tijdje niet meer thuis. Ik besloot om er weg te gaan. Ook werkte ik als orderpicker bij een groothandel in biologische levensmiddelen. Dit waren enorm lange dagen. Ik werkte vaak door tot in de avond. Dit werd mij te zwaar. Uiteindelijk vond ik een baan als tegelzetter, maar daar voelde ik me niet gewaardeerd,” vertelt Nigel.

Ruim een jaar zonder werk

“Doordat ik mijn werk zelf had opgezegd, had ik geen recht op een ww-uitkering. Ik belandde in een bijstandsuitkering en zat ruim een jaar zonder werk. In de coronaperiode solliciteerde ik veel, maar werd vaak afgewezen. En achteraf gezien pasten deze bedrijven vaak niet bij mij.“

Het deed iets met mijn zelfvertrouwen

“Via de gemeente Meierijstad kwam ik bij IBN en kreeg ik eerst een Talentenscan. Er kwam uit waar ik goed in was, maar ook punten waarin ik mezelf kan verbeteren en het soort werk dat bij mij past. Op werk- en denkniveau scoorde ik op mbo-niveau 3. Ik dacht zelf altijd dat niveau 2 het maximale was dat ik kon bereiken. En dat ik hoger scoorde deed echt iets met mijn zelfvertrouwen.”

Geen werkdruk

“Via IBN kon ik aan de slag als logistiek medewerker bij z.one lab in Veghel. Ik begon parttime en bouwde het op naar fulltime. Ik verzamel orders en zorg ervoor dat alles netjes wordt verpakt om te verzenden naar de klant. Ik ben best gevoelig voor mijn omgeving. Eerder merkte ik altijd dat werken in drukte, mij veel prikkels gaf. Bij z.one lab werk ik in een kleiner team. Ik voel hier geen werkdruk. Ik kreeg er zo’n warm welkom. De sfeer is hier echt heel fijn.”

Er is vertrouwen in mij

“Ik voel me bij z.one lab gewaardeerd en krijg veel complimenten. Ze hebben vertrouwen in mij. Van het inpakken van goodiebags voor klanten tot het natellen van de magazijnvoorraad: ze laten het aan mij over. Ik ben blij met de hulp van Marcel van Ras, accountmanager bij IBN. Hij hielp mij met mijn cv, het solliciteren en kwam hier op het werk ook regelmatig langs om te vragen hoe het ging. Dankzij IBN heb ik nu eindelijk een baan die bij mij past.”

Nigel Bij Z One Concepts 3

Nigel aan het werk bij z.one lab

Nigel Bij Z One Concepts 6

Bij z.one lab werkt Nigel in een kleiner team.

"Ik voel hier geen werkdruk."