IBN Coby De Vries 057740Baf8c660687eed9705f323640b726c34aa
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Medewerkers Woodmill

Werken bij Woodmill

"Werken bij Woodmill voelt als een warm bad"

Het verhaal van de medewerkers bij Woodmill

Bij houtbewerkingsbedrijf Woodmill in Mill werken Nikki, Guus, André, Coby en John via IBN als medewerker productie. Als zij vertellen over hun werk, raken ze niet uitgepraat. Allemaal zijn ze even enthousiast. Ze hebben het er ontzettend goed naar hun zin. En als je hen vraagt waarom, zeggen ze afzonderlijk van elkaar hetzelfde: de goede sfeer en de persoonlijke aandacht. Ook jobcoach Dianne Wijdeven van IBN ervaart dat de medewerkers die zij begeleidt bij Woodmill, zich daar op hun gemak voelen.

Woodmill

Lex Leenen is, samen met twee partners, oprichter en eigenaar van Woodmill en BlueView. Woodmill maakt houten isolatieonderdelen voor transformatoren en houten meubelen. En BlueView verzorgt de montage en assemblage van half- en eindproducten. Bijna alle medewerkers (1000 medewerkers in totaal) zijn mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Hoe zij hiertoe kwamen? Lex: “Wij hadden eerder productiebedrijven waarin we samenwerkten met sociale ontwikkelbedrijven. We hadden onze eigen visie hierop en besloten zelf een sociale onderneming te starten. En met succes, na een half jaar draaiden we zwarte cijfers en bieden we vele medewerkers een fijne werkplek.”

IBN’ers zitten er op hun plek

John Peterse (34) kwam na herstel van een ernstige ziekte via IBN terecht bij Woodmill. “Elke dag ga ik met een glimlach naar mijn werk. Ik vond het freeswerk van houten isolatieonderdelen in het begin best spannend”. Jobcoach Dianne: “Door met zijn woonbegeleider en leidinggevende te kijken wat er nodig was, zit John er nu helemaal op zijn plek.” Ook Nikki van Haalen (32) wil er niet meer weg. “Ik heb een beperking aan mijn benen en kan niet lang staan. Het freeswerk verricht ik zittend. Ik werk graag met mijn handen en ik leer elke dag bij.” Coby de Vries (59), nog maar net bij Woodmill: “Ik kwam hier via de gemeente Oss vanuit de Participatiewet met hulp van IBN. Ik had 35 jaar niet gewerkt. Moest erg wennen maar Woodmill voelde als een warm bad.” Ook Guus van Rossum (65) en André Bussemaker (54) voelen zich thuis bij Woodmill.

Wat maakt Woodmill bijzonder?

Er is persoonlijke aandacht. Nikki: “Ik kreeg na mijn eerste werkweek bij Woodmill corona. Mijn leidinggevende informeerde direct hoe het ging.” John: “Het eerste contact met Lex voelde meteen goed. Ik kan naast mijn jobcoach ook altijd bij hem terecht.” En zoals Coby zegt: “Het voelt haast als familie.” Ze voelen zich allemaal goed opgenomen in het Woodmill-team. “Als het pauze is, worden ook wij geroepen en er is op zijn tijd ook ruimte voor een grapje,” vertelt Nikki. Bij Woodmill zijn ze begaan met de medewerkers. Guus zijn overgewicht belemmerde hem in het dagelijks leven. Lex: “We stimuleerden hem hier iets mee te doen. Dit pakte hij op, hij fietst en wandelt weer.”

‘We praten niet over beperkingen’

Dianne: “We denken proactief mee met onze klant. Bij drukte voerden we per direct een productieklus uit op onze IBN-vestiging in Oss. Was het rustiger, dan zorgden we ervoor dat enkele medewerkers tijdelijk ander werk kregen. Lex ervaart de samenwerking met IBN als prettig. De kracht van Woodmill? Lex: “We hebben het met medewerkers nooit over beperkingen. Mensen die bij ons werken hebben net iets meer pech gehad in het leven. Als je dat parkeert, je ziet wat mensen kunnen binnen hun mogelijkheden en je behandelt hen als ieder ander, zie je dit terug in de motivatie van medewerkers. We geven verantwoordelijkheid en ‘pamperen’ niet. Als je structuur, regelmaat, leuk werk biedt en een fijne werksfeer dan heb je een win-win situatie.”

 

IBN Woodmill 02

Op foto Nikki van Haalen (linksvoor), Guus van Rossum (middenachter), Coby de Vries (rechtsvoor), John Peterse (midden).

IBN Woodmill 03

Op foto Dianne Wijdeven, consulent detacheringen IBN (linksvoor), Nikki van Haalen (linksachter), John Peterse (linksachter), Guus van Rossum (rechtsachter), Coby de Vries (rechtsvoor), Lex Leenen, eigenaar Woodmill (rechtsvoor).