IBN Marie Louise C10a5e225c8b1badb64d9d907b6847f2b9f5f876
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Medewerkers Stichting Actief

Stichting Actief levert een duurzame bijdrage

“Door mijn werk heb ik meer zelfvertrouwen gekregen”

Het verhaal van de medewerker bij Stichting actief

Stichting Actief levert met de kringloopwinkels in Boxmeer en Cuijk een duurzame bijdrage aan zowel mens, maatschappij als milieu. Vele tweedehands artikelen vinden er via de verkoop in de winkel weer een nieuwe eigenaar. En door het creëren van werkervaringsplekken bieden zij mensen, onder wie ook medewerkers van IBN, een springplank naar regulier werk. Ronald van Sleeuwen, Bas Delhij, Jany Frenken en Marie-Louise Brakels werkzaam bij de kringloopwinkel in Boxmeer vertellen erover. 

Het beste uit jezelf halen

Ronald van Sleeuwen, directeur Stichting Actief: “Ooit kwam ik zelf via IBN bij Stichting Actief terecht doordat ik vanwege fysieke klachten arbeidsongeschikt werd voor mijn toenmalige werk.” Een mooie loopbaan volgde. Hij behaalde zijn hbo-diploma Middle Management via IBN. Ronald groeide door naar verschillende leidinggevende functies en werkte zich op tot directeur van Stichting Actief. Ronald: “Ik geef mensen graag de kans om het beste uit zichzelf te halen.”

IBN zorgde voor een nieuwe werkplek

Bas werkt er als magazijnmedewerker. “Ik vind het leuk om de artikelen te zien die mensen komen brengen. In het begin moest ik wel wennen. Ik werkte eerder via IBN als onder andere huismeester bij een andere organisatie. Deze functie verviel, maar gelukkig zorgde IBN voor deze nieuwe werkplek waar ik werk op basis van een detachering." Ronald: “Bas is erg enthousiast en altijd opgewekt. Met een goede uitleg pakt hij zijn werk heel goed op.” En wat hem zo aanspreekt in zijn werk? “Dat is het contact met klanten!” vertelt Bas.

Fijne werkomgeving

Jany zorgt ervoor dat alle artikelen worden geprijsd en een mooi plekje krijgen in de winkel. “Jany is een harde werkster en door goede begeleiding draait ze zelfstandig mee,” vertelt Ronald. Jany: “Ik vind de werkomgeving heel fijn. Het werk als kassamedewerker vind ik ook heel leuk. Ik ben er goed in en ik vind het leuk om te zien als mensen iets leuks hebben gevonden. Door mijn Wajong-indicatie kwam ik bij IBN terecht. Ik ben erg gegroeid in mijn werk.”

Meer zelfvertrouwen

Marie-Louise: “Voorheen werkte ik bij een kinderdagverblijf maar ik had moeite om een baan te behouden. Ik heb tijd nodig om mij nieuwe dingen eigen te maken. Na een poos thuis te hebben gezeten kwam ik via IBN terecht bij de kringloopwinkel. Ik werd hierin goed begeleid. Door mijn werk heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik kan hier zijn wie ik ben. Er is geen tijdsdruk en als ik ergens mee zit kan ik het zeggen.” Ronald: “Van een verlegen meisje is Marie-Louise uitgegroeid tot een sterke vrouw. Haar werk als kwaliteitscontroleur vervult ze heel goed. Er gaat geen artikel de winkel in zonder dat Marie-Louise het heeft gezien.”

Samenwerking IBN

“Stichting Actief is voor IBN een belangrijke opdrachtgever én samenwerkingspartner. Er werken via IBN mensen met een indicatie vanuit de Participatiewet of voormalige sw-voorziening. Soms werken mensen er voor langere tijd, maar de kringloopwinkel biedt ook de mogelijkheid voor mensen om er werkervaring op te doen of te re-integreren,” vertelt Connie Willemse, consulent detacheringen bij IBN. Ronald: “Als er werkaanpassingen of opleidingen nodig zijn kan dat via IBN. En wat mensen niet kunnen, hoeft niet. We kijken juist naar wat wel kan. De samenwerking met IBN verloopt prettig. Soms is er een gezonde discussie, maar we komen altijd tot een compromis. We staan op voor elkaars ideeën.”

Actief Kringloop Boxmeer 1

Op foto Marie-Louise Brakels (linksvoor), Connie Willemse (linksachter), Ronald van Sleeuwen (rechtsachter), Jany Frenken (rechtsvoor), Bas Delhij (midden).

Actief Kringloop Boxmeer 5.Voorkeur

Bas Delhij aan het werk in het magazijn