IBN Leo Van Den Heuvel D8d785e6881d452eaa4ca05df327a047f1c89a13
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Medewerkers Gebr. Janssen

Sociaal ondernemen een vanzelfsprekendheid

“Sociaal ondernemen past binnen de cultuur van ons bedrijf”

Het verhaal van de medewerkers bij Gebr. Janssen

Voor familiebedrijf Gebr. Janssen in Beugen, een gerenommeerd bedrijf in sanitair, dakbedekking, riool- en installatietechniek, is sociaal ondernemen geen loze term maar een vanzelfsprekendheid. Er werken zes IBN-medewerkers op basis van detachering. Allen zijn ze vol lof over hun werkplek. Leo van den Heuvel, commercieel directeur/ eigenaar: “We vinden het fijn om mensen een kans te geven. Het geeft veel voldoening als je ziet hoe mensen zich ontwikkelen.”

Sociaal ondernemen past binnen cultuur

Leo: “We zijn PSO-trede 3 gecertificeerd. Het geeft aan dat sociaal ondernemen bij ons hoog in het vaandel staat. Dat doen we inmiddels al zo’n 15 jaar. Het past binnen de cultuur van ons bedrijf. We kijken naar de behoefte in onze organisatie en tegelijkertijd naar wat iemand kan. Mooi voorbeeld is dat we iemand zochten voor het op orde houden van ons terrein en magazijn. IBN vindt voor ons steeds weer de juiste match.”

Afwisselend werk

Emiel, terrein-/magazijnmedewerker: “Ik heb afwisselend werk. Belangrijk is dat ik altijd bij Leo of IBN terecht kan als er iets is. Gebr. Janssen is echt een sociaal bedrijf.” Leo: “Emiel behaalde via IBN zijn rijbewijs E en heftruck-certificaat. Door het rijbewijs kan hij nu ook met een grote aanhanger spullen wegbrengen naar klanten. Emiel maakte een enorme persoonlijke groei door. Hij is door een diep dal gegaan, maar staat hier nu met een big smile.”

Samen vormen we een goed team

Walter, medewerker gereedschappen: “Door gewrichtsklachten viel ik jaren geleden uit. Het zware sleutelwerk dat ik verrichtte in de techniek lukte niet meer. Dankzij IBN ben ik toch weer aan het werk. Hulpmiddelen, omdat ik niet zwaar kan tillen, worden direct geregeld.” Stijn kwam na zijn opleiding speciaal onderwijs bij IBN terecht. Beiden werken in het gereedschapsmagazijn. Walter: “Stijn vult mij goed aan. Hij is goed met computers. We vormen samen een goed team.”

Meer zelfverzekerd

Trudie werkt bij Gebr. Janssen als allround administratief medewerker en zit er helemaal op haar plek. “De sfeer en collega’s zijn hier relaxt. Door mijn werk voel ik me meer zelfverzekerd. Ik ben erg positief want ze kijken naar wat ik kan. Zo zijn we met elkaar in gesprek en onderzoeken we de mogelijkheden voor meer afwisseling in mijn werk.”

Voelt als familie

Dianne Wijdeven, consulent detacheringen bij IBN: “Ik spotte het cv van Hang tijdens een online banenmarkt. Haar gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal zorgde, ondanks haar universitaire opleiding, dat werk vinden niet lukte. Door aanmelding vanuit de gemeente Boxmeer via de Participatiewet bij IBN hielpen we Hang verder. Zij werkt nu op de orderadministratie bij Gebr. Janssen. Een perfecte match.” Hang: “Ik heb lieve collega’s waar ik leuk mee kan praten. Het voelt als een grote familie.”

Samenwerking IBN

Leo: “Detachering van medewerkers via IBN is een bewuste keuze. Wij hebben medewerkers met een Wsw-indicatie (voorheen sociale werkvoorziening) en Participatiewet-indicatie. Het is prettig dat IBN ons in deze materie, maar ook in het proces rondom loonwaardemetingen, met hun expertise en begeleiding ontzorgd. Ook in geval van ziekte zoals bij Corina, zorgt IBN dat alles wordt gefaciliteerd waardoor zij vanuit huis kan werken. Dat is top. Wij bieden passend werk, geven mensen een kans en onze vacature is ingevuld. Een echte win-win situatie.”

Janssen Beugen 05.Voorkeur

Op foto Hang (vooraan), Emiel (linksvoor), Stijn (linksachter), Leo (midden achter), Dianne (midden achter), Walter (rechtsachter), Trudie (rechts vooraan).

Janssen Beugen 11.Voorkeur

Stijn en Walter samen aan het werk in het gereedschapsmagazijn