Header Marjo Rutten
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Marjo Rutten

Marjo Rutten aan de slag bij Sidekix

"Ik ben heel blij dat ik op IBN ben afgestapt én met de kans die ik bij Sidekix heb gekregen. Ik voel me goed en kom veel vrolijker thuis!"

Het verhaal van Marjo

Via UWV vond zij haar weg naar IBN en vervolgens naar de fijne werkgever Sidekix.“In het verleden heb ik ook altijd inpakwerk gedaan. Op een gegeven moment heb ik veel fysieke klachten gekregen, waardoor ik toen het werk niet kon behouden”, vertelt Marjo. “Via UWV ben ik bij IBN terechtgekomen en heb daar het ‘Naar werk’ traject gevolgd. Via dit traject ben ik tijdens een sessie in het Mobiliteitscentrum in contact gekomen met Marcel van Ras.”

Naar werk traject

Marcel van Ras is accountmanager bij IBN en vormt de schakel tussen de werkzoekende, de werkgever en eventueel ondersteunende instanties. In dit geval is ook extra ondersteuning gevraagd aan het Bureau voor Fysieke arbeid. “In een ‘Naar werk’ traject is het doel om de werkzoekende direct naar werk te bemiddelen”, legt Marcel uit. “Zo hebben we Marjo geholpen bij het vinden van passende vacatures, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en het voeren van een gesprek. Gelukkig was de verbinding met Sidekix snel gelegd en paste Marjo prima op de vacature van inpakmedewerker.”

Kansen voor iedereen

“Ondernemerschap moet inclusief zijn”, aldus Pierre Schreuder, HR manager bij Sidekix. “Ik vind het belangrijk om kansen te bieden aan mensen die in een lastige situatie zitten en het moeilijk vinden om zelfstandig werk te vinden. Bij Sidekix zijn we ook echt ook gemotiveerd om mensen te begeleiden die meer hulp nodig hebben bij de uitvoering van het werk. Marjo doet het heel goed, daarom hebben we haar na de proefplaatsing direct een arbeidsovereenkomst aangeboden.”

Het belang van een goede werkhouding

Dat het zo goed gaat, is ook te danken aan de begeleiding van BVFA (Buro voor Fysieke Arbeid). Marc de Vries, coach van BVFA, vertelt waar hij Marjo bij heeft geholpen. “Ik heb Marjo geleerd hoe zij een goede werkhouding moet aannemen. Bijvoorbeeld dat zij goed recht moet staan of zitten en dat het werk op een goede hoogte en afstand van haar ligt. Marjo moet goed letten op haar bewegingen. Door onnodige draai- en buigbewegingen uit het werk te halen, kan de fysieke belasting met 50% verminderd worden. Ook hebben we hulpmiddelen geadviseerd en die heeft Sidekix aangebracht. Marjo gaat het geleerde nu zelf toepassen. Dat gaat al veelal automatisch, maar het blijft een leerproces.”

Veel vrolijker

“Ik heb veel baat gehad bij de begeleiding van IBN en BVFA. Ik ben heel blij dat ik op IBN ben afgestapt én met de kans die ik bij Sidekix heb gekregen. Ik voel me goed en kom veel vrolijker thuis!”, aldus Marjo. “En mocht ik ergens tegenaan lopen, dan kan ik de komende tijd nog bij mijn contactpersoon van IBN terecht.

Op voorsprong

Met deze specialistische en persoonlijke ondersteuning is Marjo letterlijk op voorsprong gekomen. Ze kreeg een goede start in haar nieuwe baan. Ze weet beter hoe om te gaan met haar mogelijkheden en beperkingen. Risico’s zijn afgenomen en de kansen op een duurzaam vervolg zijn hiermee fors vergroot. “Dat is wat we willen: slim werken en voor werkgeluk en duurzaamheid zorgen”, besluit Marcel.

Marjo Rutten

Op de foto staan van links naar rechts: Marc de Vries van Buro voor Fysieke Arbeid, Marcel van Ras van IBN, Marjo Rutten en Pierre Schreuder, HR manager bij Sidekix.