Header Louis
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Louis Kahlert

Het leven lacht Louis weer toe

"Ik kreeg meteen het vertrouwen."

Het verhaal van Louis

Louis Kahlert werkt als verkeersonderzoeker bij advies- en onderzoeksbureau Buiten-Ruimte in Veghel. Het leven lacht Louis weer toe na een moeilijke periode waarin hij kampte met meerdere depressies en een langere tijd zonder werk zat. De subsidieregeling ‘NL Leert door’ greep Louis met beide handen aan en hij volgde een loopbaantraject bij IBN. Louis: “Ik leerde mezelf beter kennen en hoe ik door zelfreflectie dingen anders kon doen.“ En een ‘Naar Werk’ traject ingezet door UWV bij IBN, leverde hem hierna ook nog eens een mooie baan op. “Ik zit weer lekker in mijn vel”, glimlacht Louis.

Werkdruk brak op

“Ik heb nooit echt een vak geleerd. Na de mavo rolde ik de muziek in. Via mijn vader ging ik als drummer aan de slag in een coverband. We traden op door het hele land. Ik leidde een druk bestaan wat leidde tot veel stress. Ik besefte: dit kan niet oneindig doorgaan. Het continu op pad zijn, het ‘vermaken’ van publiek: ik werd er onrustig van. Ik besloot ermee te stoppen. Hierna werkte ik jarenlang in het magazijn en behaalde diploma’s in de logistiek. De werkdruk en het omgaan met deadlines, brak mij op.”

Twijfelde aan mezelf

“Ik gooide het roer om en startte met een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Maar juist in die periode volgden meerdere depressies elkaar op, waardoor ik stopte met mijn studie. Ik zat een langere tijd zonder werk. Mijn relatie liep op de klippen. Ik twijfelde aan mezelf en vroeg me hardop af: ‘wat lukt nog wel’?. Een baan als coördinator bij een uitgeverij van weekbladen hielp mij uit mijn laatste depressie. Ik werkte buiten en was veel in beweging, hierdoor voelde ik me mentaal goed. Helaas zorgde een fusie ervoor dat mijn functie kwam te vervallen.”

Ik ontdekte waar mijn kracht lag

”Mijn oog viel op de vacature postbezorger via IBN. Deze functie werd het niet, maar de subsidie ‘NL Leert Door’ die vanuit de Rijksoverheid beschikbaar kwam, zette ik in voor een loopbaantraject bij IBN. Ik leerde mezelf beter kennen, ontdekte waar mijn kracht lag, maar ook wat minder goed gaat. Eerder voelde ik me nutteloos en zat ik niet lekker in mijn vel, maar het traject gaf mij een positieve boost. Mijn consulent leerde me afwijzingen op sollicitaties niet persoonlijk aan te trekken en ik kreeg handvatten om weer plezier te krijgen in het solliciteren.” Hierna volgde Louis een ‘Naar Werk’ traject ingezet door UWV bij IBN. Een traject dat is gericht op het vinden van passend, duurzaam werk voor mensen met een ZW-uitkering.

Het werk sprak mij direct aan

“We oriënteerden ons op magazijnwerk vanwege mijn ervaring, maar al vrij snel werd duidelijk dat dit niet bij mij paste. Marcel van Ras van IBN tipte mij op de functie van verkeersonderzoeker bij Buiten-Ruimte in Veghel. Nooit geweten dat het bestond. Het observeren van het verkeer, het buiten werken, in een klein team, maar ook zelfstandig werken, het sprak mij direct aan.” “Een sollicitatiebrief schrijven, het samen met mij doornemen, het kwam er niet van”, lacht Marcel. “Louis was zo enthousiast, hij belde direct met Rob van der Geld, de eigenaar en ging op gesprek.”

Ik voel me gewaardeerd

Rob: “Het eerste gesprek met Louis voelde direct goed. Tijdens een proefplaatsing van 2 maanden, wenden we aan elkaar, maar al snel werd Louis opgenomen in de groep.” Louis: “Ik kreeg direct opdrachten en het vertrouwen. Het gaf mij voldoening en ik voelde me er lekker bij. Ik kon eerlijk zijn over dat ik niet goed kan tegen werkdruk. Het doet niets af dat ik hard kan werken.” Rob: “Wanneer Louis moeite heeft met de planning, spreken we het samen door. Sommige verkeersdeelnemers zijn minder geduldig en claxonneren. Louis had er last van. Met een bordje werkverkeer op de auto was het opgelost.” Louis: “Ik kom er nu sneller mee als ik ergens mee zit. Als je het je werkgever vertelt kun je er iets aan doen. Ik ben heel loyaal naar mijn werkgever, maar krijg het hier ook terug. Ik ben hele dagen op pad, maar Rob vraagt zich nooit af waar ik ben. Ik voel me gewaardeerd en kreeg een jaarcontract.” Rob vult aan: “Wij zijn misschien nog wel blijer met Louis dan Louis met ons.”

 

IBN Louis Kahlert Verkeersruimte 05

Louis Kahlert aan het werk als verkeersonderzoeker

IBN Louis Kahlert Verkeersruimte 01.VOORKEUR

Van links naar rechts: Marcel van Ras, Rob van der Geld en Louis Kahlert