Header Lindsey En Noah
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Lindsey Merkus en Noah van den Broek

Werken via IBN bij SAM Precision

‘Ik heb minder last van mijn rug en meer energie’ 

 

Het verhaal van Lindsey en Noah

Lindsey Merkus (33) en Noah van den Broek (25) werken via IBN bij SAM Precision en maken een ‘ijzersterke’ groei door. Naast dat SAM Precision investeert in de nieuwste technologie, doen ze dat ook in mensen en in sociaal ondernemen. ‘Als je ziet wat werk met mensen doet, dan kan je niet anders dan er gewoon erg blij van worden,’ vertelt Andreas Klein, Operations Manager.

Werken in de horeca lukte niet meer

Lindsey: “Op 15-jarige leeftijd kreeg ik een auto-ongeluk en brak ik mijn rug. Ik heb hierdoor chronische rugklachten. Ik zat nog op school en volgde een praktijkgerichte horecaopleiding, maar werken in deze richting lukte niet meer. Ik werd 80-100% afgekeurd. Hierna kreeg ik een SW-indicatie en ging ik aan de slag bij IBN. Eerst in de kantine en later, toen dit toch te zwaar bleek, in de productie als medewerker co-packing. Daar kon ik afwisselend lopen en zitten.”

Teveel stress

Noah: “Ik ben eigenlijk kok van beroep, maar het werk gaf mij veel stress. Na een korte werkervaring als kok en het overlijden van mijn moeder, zat ik er helemaal doorheen. Ik zat een half jaar thuis. Met hulp van de gemeente Cuijk kon ik via de Participatiewet in 2018 aan het werk bij IBN als medewerker assemblage. In het begin moest ik erg wennen, maar het voelde meteen goed. Alles werd stap voor stap uitgelegd. Mijn uren bouwde ik rustig op naar weer een fulltimebaan.”

Meer energie

Lindsey: “Ik heb bij IBN altijd heel fijn gewerkt en mezelf in het werk en door opleiding kunnen ontwikkelen. Toch werd het tijd voor iets nieuws. Ik kon via een detachering aan de slag bij SAM Precision. In het begin dacht ik: ‘kan ik het wel,’ maar het ging meteen goed. Ik werk graag met mijn handen. Het bewerken van metalen onderdelen zoals het schroeven, afbramen en trommelen, vind ik erg leuk. Ik ben erg enthousiast en vertel thuis over wat ik heb geleerd. Ook heb ik meer energie en heb ik minder last van mijn rug doordat ik in mijn werk meer vrijheid heb om te zitten en lopen. En ook als moeder van 3 kinderen, kan ik het werk goed combineren met thuis. SAM Precision is echt een topbedrijf!”

Goede voorbereiding

Dianne Wijdeven, consulent detacheringen bij IBN: “Het detacheren van medewerkers bij SAM Precision bleek voor hen de perfecte oplossing. De overstap naar een werkplek buiten IBN, is voor sommigen best spannend. Daarom zorgen we voor een goede voorbereiding. Een rondleiding bij SAM Precision, gaf voor Lindsey en Noah uiteindelijk de doorslag. Onze leerwerkcoach, die hen al kende vanuit hun werkplek bij IBN, begeleidde hen in het traject.”

Fijne sfeer

Noah is enthousiast: “SAM Precision sprak mij direct aan omdat het niet zo’n groot bedrijf is. Het montagewerk is erg afwisselend. Ik kon proefdraaien en ik kreeg meteen een fijn gevoel. Er is geen tijdsdruk, alles wordt duidelijk uitgelegd en ik kan er altijd terecht voor vragen. De sfeer is goed en ik maak inmiddels een babbeltje met iedereen. Andreas: “Noah is inmiddels een echte allrounder. Hij verricht veel voorkomende werkzaamheden in het bewerkingsproces. Hij is inmiddels al een echte ‘SAM-er’.”

Twee toppers erbij

Andreas: “Voordat we IBN-medewerkers detacheerden, zijn we ook bij IBN geweest. Ik heb het productiewerk gezien dat zij daar doen. Ik was zeer positief verrast. De samenwerking met IBN is erg goed. We krijgen van IBN ondersteuning waar nodig. Lindsey en Noah worden nu op veel meer werkzaamheden ingezet dan waarvoor zij eigenlijk zijn aangenomen. En wanneer ik hen hoor vertellen over hun werk bij SAM Precision, dan word ik trots. Wij hebben er echt 2 toppers bij!”

Lindsey En Noah Bij SAM Precision V2

Daniëlle Zegers, leerwerkcoach (links), Dianne Wijdeven, consulent detacheringen (linksmidden), Lindsey Merkus (midden), Noah van den Broek (rechtsmidden), Andreas Klein, operations manager (rechts)