Jamie Betaoeboen Header
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Jamie Betaoeboen

'Ik kan mezelf zijn bij IBN'

'Ik ben het liefste met mijn handen bezig.'

Het verhaal van Jamie

“Ik dacht dat werken in het groen bij IBN alleen schoffelen en onkruid plukken was, maar er is juist veel meer te doen,” vertelt Jamie Betaoeboen (16 jaar). "Het liefst ben ik met een kettingzaag aan het werk in de bossen. Heel ander soort werk. Spannender werk, waarbij je goed moet opletten. Ik heb hiervoor een cursus kettingzagen gehad. Ook ken ik inmiddels al best wel wat struiken en bomen.”

Beviel goed

“Mijn ouders zijn blij dat ik met goede zin naar mijn werk ga. School was niks voor mij. Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik werd onrustig van het stilzitten, ik ben liever met mijn handen bezig. In eerste instantie ging ik tijdelijk aan de slag in het groen. Het beviel zo goed, dat ik er nu vast werk. Ik combineer mijn werk met school.”

Leuke collega’s

“De cursussen bij IBN vind ik leuk omdat het mij interesseert. Ik heb al best wel wat kennis opgedaan. Ik wil nog meer leren over het werk. Ook heb ik leuke collega’s. We kunnen goed met elkaar overweg. Ik kan er mezelf zijn. Er wordt regelmatig een keer een grapje gemaakt en we lachen met elkaar.”

Lekker in mijn vel

“Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden. Sowieso blijf ik nog bij IBN en heb ik het goed naar mijn zin. Ook thuis merken ze dat ik niet meer chagrijnig ben. Ik zit lekkerder in mijn vel.”