IBN Hang Yuong B140cb18b744dcfdcfc59d72e8bf45e6681d87c5
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Hang Vuong

Hang Vuong via IBN bij Gebr. Janssen

‘Dankzij IBN voel ik me weer vrij’ 

Het verhaal van Hang

In 2015 besloot Hang Vuong (39 jaar) om vanuit Vietnam naar Nederland te komen voor de liefde. De eerste paar jaar dat ze hier woonde, werkte ze voor het Amerikaanse bedrijf van haar toenmalige man. Na haar scheiding was ze ineens alleenstaand moeder en kreeg ze een uitkering. Een situatie waar Hang zo snel mogelijk verandering in wilde brengen. Hang: “Ik wilde supergraag werken zodat ik mezelf kon blijven ontwikkelen en mijn eigen geld kon verdienen.”

Taal een struikelblok

“Ik sprak op mijn werk Engels en ook thuis door de Amerikaanse afkomst van mijn man,” vertelt Hang. In Vietnam had Hang een universitaire studie afgerond, maar bij het solliciteren in Nederland bleef haar slechte beheersing van de Nederlandse taal een struikelblok. “Bedrijven waar ik solliciteerde, zaten te ver weg of hadden al een betere kandidaat gevonden. Ik kwam terecht in schoonmaakbanen, maar ik voelde me er niet op mijn plek.”

Verandering

De gemeente Boxmeer (inmiddels behorend bij gemeente Land van Cuijk) adviseerde Hang om haar cv op de online banenmarkt van Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant te delen. En met succes! Dianne Wijdeven, consulent detacheringen bij IBN, zag haar cv voorbij komen in de besloten LinkedIn groep. “Ik zag de informatie van Hang en dacht ‘zij is iemand die past bij het bedrijf Gebr. Janssen in Beugen’. Ik wist dat zij daar op zoek waren naar een kandidaat voor een financieel administratieve functie en ik zag dat Hang in Vietnam daar al ervaring in had opgedaan.’’

Snel schakelen

Dianne schakelde snel en zocht contact met Mariëtte Eijkens-Smeitink, klantmanager Participatie bij de gemeente Land van Cuijk. Mariëtte: “Dit was een mooie kans voor Hang.” Dianne begeleidde Hang in haar kennismakingsgesprek met Leo van den Heuvel, eigenaar van Gebr. Janssen. Een bedrijf dat sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Leo: “Het klikte gelijk goed met Hang! Ze was erg enthousiast en bereid om te werken.”

'Het voelt als een grote familie'

Bij Gebr. Janssen leert Hang nieuwe dingen en krijgt ze veel mooie kansen. Leo: “Hang houdt zich bij ons bezig met inkoopfacturen en controle met pakbonnen. Haar collega’s helpen haar met de Nederlandse taal en door een aangepast werkschema kan ze haar werk goed combineren met haar thuissituatie. Hang: “Ik vind het erg gezellig bij Gebr. Janssen. Ik heb lieve collega’s waar ik leuk mee kan praten. Het voelt als een grote familie.”

Mooi vooruitzicht

Leo: “We zijn bij met onze gedetacheerde medewerker Hang en het is fijn dat Dianne ons aanspreekpunt is en dat IBN ons kan ondersteunen met haar begeleiding en met de juiste expertise. We merken dat de taal nog wel eens lastig is maar Hang maakt door haar werk zeker stappen vooruit.” Hang volgt 2 keer per week Nederlandse les. “Ik wil de Nederlandse taal beter leren zodat ik kan groeien in mijn werk. Dankzij IBN heb ik geen uitkering meer en verdien ik mijn eigen geld. Ik ben IBN dankbaar voor deze kans!’’

Foto 1 Hang Vuong Linkedin 600X400 Web Res

Hang Vuong werkt met veel plezier bij Gebr. Janssen

Janssen Beugen 07

Leo van den Heuvel commercieel directeur/eigenaar bij Gebr. Janssen, Hang Vuong financieel administratief medewerker