Header Ellen Callaars Laverhof
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Ellen Callaars

Ellen's grote passie is werken in de zorg

"Elke dag is anders." 

Het verhaal van Ellen

Via IBN werkt Ellen als huiskamerassistent bij Laverhof in Heeswijk-Dinther, een zorginstelling voor ouderen. Ooit begon Ellen haar loopbaan in de zorg bij een andere organisatie. “Ik werkte er 23 jaar op het moment dat ik er mijn ontslag kreeg. Geestelijk had dit zoveel impact. Ik was er kapot van. Ik zat een jaar thuis zonder werk. Via een uitzendbureau probeerde ik verschillende banen, maar alles liep op niets uit. Via UWV kreeg ik uiteindelijk een Wsw-indicatie en ging ik aan de slag bij IBN.”

Achtergrond

Het werken in de zorg sprak Ellen van jongs af aan. “Ik heb huishoudschool gedaan en ik heb geleerd voor gezinsverzorgster.” Na school vond ze een baan als huishoudelijk medewerker bij een zorginstelling. “Het was helemaal mijn ding. Ik voelde me thuis in de zorg, ik ben een echt ‘mensenmens’. Het moment dat ik er mijn ontslag kreeg, kwam voor mij onverwacht. Ik liep er een flinke deuk van op.”

Herkende mezelf niet meer

Door het ontslag zat Ellen niet meer lekker in haar vel. “Ik vertrouwde de mensen niet meer. Ook had ik geen interesse meer in anderen. Ik was depressief en ik slikte er medicijnen voor. Het was zo erg dat ik mezelf niet meer herkende.”

Vanuit een diep dal klom ik weer omhoog

Na verschillende vergeefse pogingen om aan werk te komen kreeg Ellen uiteindelijk via UWV een Wsw-indicatie. “Ik kende iemand die werkte bij IBN, zo kwam ik er terecht in de schoonmaak. Mijn toenmalige consulent tipte mij over een vacature bij zorginstelling Laverhof. Ik was direct enthousiast. Na mijn sollicitatie werd ik aangenomen als huiskamerassistent. Het weer kunnen werken in de zorg, gaf mij zoveel zelfvertrouwen. Ik merkte dat ik me langzaam weer openstelde voor de mensen om mij heen. Vanuit een diep dal klom ik weer omhoog.”

Mantelzorg

“Nadat mijn moeder dementerend werd, merkte ik dat het werken in de zorg in combinatie met de mantelzorg voor mijn moeder mij te veel werd. Ik kon tijdelijk aan het werk in de productie bij IBN in Veghel waar ik designverlichting assembleerde. Het gaf mij rust dat ik geen weekenden hoefde te werken en meer regelmaat had. Toch liep ik na enige tijd vast. Ik miste het werk in de zorg enorm. Op het werk zagen ze het aan mij. Het heeft niet lang geduurd. Mijn consulent regelde direct een gesprek en gelukkig kon ik vrij snel terug naar mijn vertrouwde werkplek bij Laverhof.”

Elke dag is anders

Ellen: “Ik pakte de draad op alsof ik nooit was weggeweest. Het deed me zoveel dat ik ervan moest huilen, zo blij was ik. Elke dag is anders, de mensen zijn allemaal anders. Ik vind het leuk om met de ouderen een spelletje te doen of met ze te gaan wandelen. Ik ondersteun het zorgpersoneel en ik verzorg het eten en drinken. Ik heb opleidingen gevolgd zoals hulp bij slikproblemen.” Joyce van der Aa, consulent bij IBN: “Bij Laverhof zit Ellen echt op haar plek en als ze hulp nodig heeft, trekt ze aan de bel.” Conny Damen, teamleider bij Laverhof: “Ellen is zo enthousiast over haar werk, dat ze er zelfs regelmatig na werktijd nog zit. Ellen is een aanwinst voor Laverhof.”

Ellen: “IBN heeft echt veel voor mij betekend. Er wordt naar je geluisterd en je wordt er geholpen. Ik zeg altijd: ‘IBN en ik hebben het samengedaan’.”
Ellen Callaars Laverhof 3 (1)

Ellen Callaars en Joyce van der Aa, consulent IBN

Ellen Callaars Laverhof 2

Ellen tijdens haar werk