IBN Devon Van Den Dungen A25d8e59ef0e037b859d6ab4fe5e231b1a06a853
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Devon van den Dungen

Voor Devon leek werken in de zorg haast onmogelijk

“Mijn werkgever GGZ Oost Brabant ziet potentie in mij”.

Het verhaal van Devon

Devon volgde eerder via het ROC de opleiding voor Logistiek Medewerker, niveau 2. Toch lag daar niet zijn hart. “Ik zocht een baan in de zorg maar liep ‘vast’. Mijn vader gaf aan dat IBN mij misschien kon helpen met het zoeken naar passend werk. Ik wilde het eigenlijk zelf doen maar dacht: ik probeer het gewoon.” En met succes. Devon, die via de Participatiewet terecht kwam bij IBN, combineert nu zelfs 2 banen in de zorg!

"Ik ben een doener"

“Via het ROC volgde ik de opleiding voor Logistiek medewerker. Achteraf gezien was het niet de opleiding die ik met plezier deed. Op school zitten vond ik nooit fijn. Ik ben liever bezig dan dat ik in de schoolbanken zit. Docenten gaven mij aan dat een studie volgen niet echt iets voor mij was. Daarom besloot ik om een BBL-opleiding te gaan doen, 1 dag naar school en daarnaast 4 dagen aan het werk en behaalde mijn diploma. Ondanks dat ik wel ooit stage heb gelopen in de zorg, koos ik achteraf toch voor de verkeerde richting.”

Op zoek naar werk in de zorg

“Na mijn studie ben ik meteen gaan zoeken naar een baan in de zorg. Ik hoopte mijn logistieke achtergrond in te kunnen inzetten voor een functie bij een zorginstelling. Dat viel tegen. Gelukkig kon ik terecht bij IBN. Ik kon meteen aan de slag als assistent activiteitenbegeleider bij Zorggroep Pantein. Heel leuk werk alleen door de maatregelen vanwege corona, mocht ik bepaalde werkzaamheden niet meer uitvoeren. Hierdoor bleven er nog maar weinig uren over.” Marcel van Ras, accountmanager bij Talentvol (waarvan IBN een van de initiatiefnemers is), benaderde Devon voor een functie als afdelingsassistent bij Joseph Staete van GGZ Oost Brabant. 

'Ik voel me er goed bij'

Devon: “Toen Marcel mij benaderde voor deze functie dacht ik maar aan één ding: dit moet ik aanpakken! GGZ Oost Brabant biedt mij volop mogelijkheden.” Devon werkt bij Joseph Staete, een woonvoorziening binnen de ouderenpsychiatrie van GGZ Oost Brabant. “Ik help ouderen en de verpleging bij dagelijkse taken zoals o.a. het ophalen en opruimen van de was, afhalen van beddengoed en schoonmaakwerkzaamheden. Ik begeleid de bewoners met dagelijkse klussen en maak met hen een praatje. Dianne van Boekel is zijn begeleider bij Joseph Staete: “Devon is voor ons een waardevolle kracht. Hij pakt alles snel op, is vrolijk en wil heel graag werken. Wij zien dat hij meer kan. Hij kan zichzelf bij ons verder ontwikkelen door het volgen van interne opleidingen.” 

Dankbaar voor deze mooie kans

“Inmiddels zit ik alweer een tijdje bij GGZ Oost Brabant en combineer ik dit met nog een aantal uren bij Pantein. Nog steeds belt Marcel mij regelmatig om te vragen hoe het gaat. Ik heb veel gehad aan de hulp van IBN en Talentvol. Zij hebben mij goed geholpen met het opstellen van mijn cv en het solliciteren. Ook toen ik net startte in de zorg werd ik goed begeleid door 1-op-1 coaching gesprekken. Ik hoor van vrienden dat hun jobcoach er niet altijd is. Ik heb dat gevoel juist wel.” Ingrid Pijpers, teamleider bij GGZ Oost Brabant: “Ook onze medewerkers zijn opgeleid, om mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt, te begeleiden. Dit vergroot de kansen voor een succesvol traject. En door het personeelstekort in de zorg, zijn wij blij met mensen zoals Devon. Een win-win situatie voor alle partijen.” 
Devon Van Den Dungen 1

Voor op foto Devon van den Dungen, links op achtergrond Dianne van Boekel, begeleider bij het GZZ, rechts op achtergrond Marcel van Ras, accountmanager bij Talentvol