Header Chris
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Chris Meijer

Chris Meijer (58) heeft door werk bij KWS, veel rust gekregen

"Mijn tweede spoortraject was een schot in de roos."

Het verhaal van Chris

Vroeger kwam ik kapot thuis van het werk, maar nu heb ik energie om in de avond nog iets te doen. Ik zit door mijn werk weer lekker in mijn vel en ben mede daardoor inmiddels 27 kilo afgevallen.” Na een lange ziekteperiode re-integreerde Chris als monteur van fietsaccu's bij KWS in Beugen. Via een tweede spoortraject hervond Chris nieuw werkgeluk bij KWS. Het tweede spoortraject verliep zo succesvol dat hij er zelfs na zijn WIA-keuring direct in dienst trad!

Gezondheidsproblemen stapelden zich op

Chris: “Ik werkte van jongs af aan als monteur bij een bedrijf in stalinrichtingen voor de agrarische sector. Door het zware werk kreeg ik in de loop der tijd fysieke klachten waaronder een dubbele hernia. Meerdere gezondheidsproblemen stapelden zich op. Toen ik één jaar ziek thuis zat, schakelde mijn toenmalige werkgever Arbeidsmobiliteit in van IBN voor een tweede spoortraject.”

Flinke klap

Nikki van de Laar, adviseur Arbeidsmobiliteit: “Toen we kennismaakten met Chris kon je aan hem merken dat hij een flinke emotionele klap had gehad. Hij had het er moeilijk mee dat zijn gezondheid hem in de steek liet en hij hierdoor zijn werk niet meer kon doen. Samen bekeken we de mogelijkheden voor zijn re-integratie en legden we de focus op wat wel nog kon.”

Eerste sollicitatie in 40 jaar

“Ik had meteen een klik met Nikki en voelde mij gehoord en begrepen,” vertelt Chris. “Toen de functie van monteur van fietsaccu's bij KWS ter sprake kwam, dacht ik meteen: dit zou wel eens iets kunnen zijn. Ik had ooit ook wel eens overwogen om eens wat anders te gaan doen, maar ik dacht altijd dat ik niks anders kon. Uiteindelijk werd dit in 40 jaar mijn eerste echte sollicitatie. Het liep meteen goed af, want ik kon er direct aan de slag,” glimlacht Chris.

Chris pakt alles heel snel op

Wout Seuren, mede-eigenaar van KWS: “We repareren en monteren hier meer dan 300 verschillende soorten accu’s. Technisch inzicht is wel nodig, maar we merkten meteen aan Chris dat hij dit had. Hij kan overal over meepraten en pakt alles heel snel op.” Nikki: “Je ziet Chris echt opbloeien. Het is geen zwaar fysiek werk en hij kan in zijn werk afwisselend lopen en zitten. In combinatie met de techniek en KWS is het een mooie match.”

Alles goed geregeld

“Chris moet regelmatig een keer weg vanwege controles naar het ziekenhuis en moet tijdens het werk afwisselend kunnen lopen en zitten. Allemaal zaken die goed zijn te regelen. Fijn is dat er nu ook een no-risk polis is en er sprake is van loonkostenvoordeel. Arbeidsmobiliteit geeft ons goede ondersteuning. We hebben er met Chris weer een gemotiveerde medewerker bij,” aldus Wout.

Schot in de roos

Chris: “Mijn vrouw ziet ook dat ik lekker in mijn vel zit. Zij geeft aan dat ik weer vrolijk ben. Mijn kinderen zeggen ‘wij hebben onze vader weer terug'," vertelt Chris zichtbaar geraakt. “Mijn tweede spoortraject was een schot in de roos.”

Chris Met Wout 600X400 Webres

Chris Meijer en zijn werkgever Wout Seuren

Chris Met Fiets 600X400 Webres

Aan het werk aan een fietsaccu