Header Corina Snoek Verhees Textiles 1
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Carina Snoek

Carina via IBN bij Verhees Textiles

"Mensen in mijn omgeving zien dat ik positief ben veranderd."

Carina Snoek (37) werkt sinds april 2021 via IBN als logistiek medewerker bij Verhees Textiles in Oss.

Het verhaal van Carina

Dit is een wereldwijde importeur van modestoffen. Het werken in het magazijn is echt haar passie. Ze is een van de weinige vrouwen in het grote logistieke distributiecentrum, maar staat er haar mannetje. In korte tijd groeide ze uit tot een allround logistiek medewerker. Zowel in haar werk, maar ook als persoon maakte ze een enorme groei door.

Ik zat met mezelf in de knoop

“Ik zat een tijd niet lekker in mijn vel. In 2007 overleed mijn vader en in deze periode werd vastgesteld dat ik autisme had. Ik heb moeite met het opnemen van informatie. Waar bij de meeste mensen de informatie in de hersenen wordt gesorteerd in ‘laadjes’, komt het bij mij in een zeef terecht. Ik heb meer tijd nodig om te schakelen. Dit belemmerde mij bij het vinden van werk. Wanneer ik dit aangaf bij een sollicitatiegesprek haakten werkgevers af.”

Re-integratietraject via UWV bij IBN

“Ik heb een tijd in het magazijn bij een groothandel in levensmiddelen gewerkt. Dit werk brak mij op. Ik kon geen ‘nee’ zeggen. Regelmatig werkte ik 12 tot 14 uur op een dag. Ik verzamelde orders in koelcellen. Na verloop van tijd kon ik niet meer tegen de kou. Ik belandde in de ziektewet. Dankzij een re-integratietraject, ingezet door UWV bij IBN, kon ik weer aan de slag.”

‘Echt mijn ding’

De talentenscan bij IBN bevestigde dat het werken in een magazijn echt haar ding was. Carina kreeg ondersteuning bij het maken van een cv, het solliciteren en het vinden van passend werk. Ze ging samen met haar contactpersoon bij IBN op gesprek bij Verhees en kreeg de baan. Carina: “De sfeer is hier super. Ik heb geleerd om te schakelen. Wanneer me vroeger iets te snel ging, kreeg ik kortsluiting. Nu maak ik eerst een klus af, voordat ik aan het volgende begin. Ik voel geen werkdruk.” Jowan Walters, HR-manager bij Verhees, vult aan: “Carina vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen, maar we leren haar juist dat ze dat hier mag én kan doen. Ze werkt samen met een buddy en kan altijd terecht bij een collega. Carina heeft zoveel gewonnen aan zelfvertrouwen. Prachtig om te zien! Ze is multi-inzetbaar en van grote meerwaarde in ons magazijn.”

‘Ze lacht weer’

Jowan: “We willen mensen een kans bieden. We hebben met IBN een fijne relatie opgebouwd. Zij kennen ons bedrijf en onze cultuur. Als je als bedrijf niet sociaal onderneemt, laat je een enorme kans laat liggen.” Carina is heel dankbaar voor deze kans bij Verhees. “Mensen in mijn omgeving zien dat ik positief ben veranderd. Ons mam zegt zelfs ‘Ik heb mijn dochter weer terug, ze lacht weer’, dat is mooi toch!”

Corina Snoek Verhees Textiles 4

Het werken in het magazijn is echt Carina's passie

Corina Snoek Verhees Textiles 9

Van links naar rechts: Jowan Walters, Carina Snoek, Sven van Gorp (warehouse manager)