Alan Belmer 6
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Alan Belmer

‘IBN gaf mij een nieuwe start'

“Ik hoor erbij, ondanks dat ik er werk via een detachering vanuit IBN."

Het verhaal van Alan

Alan Belmer (49 jaar) werkt bij Cobra Groenzicht als karteerder. Een functie waar je misschien niet zoveel over hoort. Alan vertelt erover! “Door middel van 3D-luchtfoto’s zorg ik ervoor dat alle bomen die je ziet in de openbare ruimte, worden verwerkt in een zogenoemd bomenbestand.” Ooit kwam Alan bij IBN nadat hij zijn baan verloor vanwege een faillissement. Van een WW-uitkering belandde hij in de bijstand. Door zijn fysieke klachten kreeg Alan een Wsw-indicatie en vond hij via IBN een opstap naar passend werk.

Passend werk

Via de gemeente Land van Cuijk kwam Alan bij IBN. “Nadat ik mijn baan verloor bij een kabelkrant, zat ik een paar jaar zonder werk. Ook kreeg ik last van epileptische aanvallen. Tijdens een val raakte mijn schouder uit de kom waardoor ik vervolgens kampte met rugklachten.” Via IBN vindt Alan passend werk waar hij start in de productie en daarna komt hij bij een gemeente waar hij bouwtekeningen scant. “Mijn werk bij de scanstraat vereiste nauwkeurigheid en ik bleek hier heel geschikt voor te zijn.” 

Goed met computers

Via IBN grijpt Alan zijn kans en gaat uiteindelijk aan de slag als karteerder bij Cobra Groeninzicht. “Ik ben verantwoordelijk voor het controleren van boombestanden. Elke boom die eigendom is van de gemeente wordt gecontroleerd op onderhoudsgegevens. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de bomen op de juiste plek staan ingetekend, gebruikmakend van de 3D-luchtfoto's. Ik verwijder bomen die gekapt zijn en voeg nieuwe toe aan het bestand. Ik kon al goed met computers overweg, dus ik pakte het werk snel op.”

Ik hoor erbij

Alan voelt zich snel thuis bij Cobra: “Ik hoor erbij, ondanks dat ik er werk via een detachering vanuit IBN. Ook kan ik me ontwikkelen in mijn werk. Ik leerde op een andere manier naar de natuur te kijken. Normaal denk je alleen als een boom wordt gekapt: “Wat zonde.” Nu sta ik meer stil bij wat een boom betekent voor de natuur. Er leven zoveel dieren in. Het kappen van bomen kan er zomaar voor zorgen een populatie vogels afneemt. Ook realiseer ik me nu pas hoeveel slechte stoffen een boom absorbeert.”

Een vast contract

Dianne Wijdeven, consulent detacheringen: “Alan is erg leergierig. Het is knap hoe hij zich heeft verdiept in diverse computerprogramma’s. Hij is echt een meerwaarde voor Cobra.” Na 7 jaar detachering, krijgt Alan er nu een vast contract. Alan: “Ik wist dat ze tevreden waren over mijn werk. Toch was ik blij verrast. Alhoewel ik me nooit anders behandeld heb gevoeld dan iemand die in dienst was bij Cobra. Dianne zorgde voor een goede overgang en dat alles werd geregeld.”

IBN gaf mij een nieuwe start

IBN gaf mij een nieuwe start. Hierdoor kon ik bij een bedrijf zoals Cobra aan het werk. Zonder IBN had ik er nooit een kans gemaakt. Ik ben heel goed begeleid bij Cobra. Ik krijg het vertrouwen van collega’s en ik ben blij met mijn baan.”

Alan Belmer 6 (1)

Op de foto Alan Belmer