Content
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Startprogramma ‘Talent in beeld’ in Land van Cuijk

Startprogramma ‘Talent in beeld’ in Land van Cuijk

Samen met de gemeente Land van Cuijk is het startprogramma ‘Talent in beeld’ ontwikkeld. In een programma van 6 weken gaat een groep kandidaten aan de slag om antwoord te kunnen geven op de volgende vragen: wat kan ik (en wie ben ik), wat wil ik en wat is mijn volgende stap?

Samen met de gemeente Land van Cuijk is het startprogramma ‘Talent in beeld’ ontwikkeld. In een programma van 6 weken gaat een groep kandidaten aan de slag om antwoord te kunnen geven op de volgende vragen: wat kan ik (en wie ben ik), wat wil ik en wat is mijn volgende stap? Aan het programma nemen mensen van alle leeftijden deel die bij de gemeente Land van Cuijk een aanvraag hebben gedaan voor een bijstandsuitkering of die al een uitkering hebben.

Het programma bestaat uit diverse groepsgerichte trainingen en een aantal individuele modules. Dit loopt uiteen van het in kaart brengen van motivatie en drijfveren, het maken en bespreken van de talentenscan, zicht krijgen op het eigen netwerk tot het (virtueel) rondkijken op werkplekken. Aan het eind van het programma heeft de kandidaat inzicht in: wat wil ik, wat kan ik en wat is de volgende stap en ligt er een advies aan de gemeente over een passende vervolgstap. Dit kan een route naar werk zijn, naar dagbesteding of een andere invulling.

Bijdragen aan bestaanszekerheid

Tijdens het programma wordt ook de verbinding gelegd met bijvoorbeeld de welzijnspartner (Sociom) in Land van Cuijk, zodat mensen die ondersteuning nodig hebben om de volgende stap te kunnen maken meteen aan het goede adres zijn. Afhankelijk van de aanmeldingen start iedere 3 weken een nieuwe groep.