Rob Uitsnede
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Rob Smorenberg genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider

Rob Smorenberg genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider

Rob Smorenberg, eerste medewerker bij Facilitair van IBN, is verkozen tot één van de tien beste praktijkopleiders voor mbo-studenten in de sector voedsel, groen en gastvrijheid. Uit meer dan 400 praktijkopleiders in Nederland werd Rob verkozen. Maandag 27 februari kwam Anna Straten, Adviseur Praktijkleren van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) langs bij IBN om Rob een bos bloemen en een taart te overhandigen voor deze bijzondere nominatie.

Praktijkopleiders leveren bijdrage aan toekomst
Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Groot scala aan stagemogelijkheden
IBN maakt zich als sociale werkgever sterk voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Daarnaast vindt IBN het belangrijk dat ook jongeren er een kans krijgen om te leren en vinden veel jongeren bij IBN een stageplaats. Van praktijk-, speciaal onderwijs tot mbo-/ en hbo studenten: IBN biedt een groot scala aan stagemogelijkheden.

Ervaring opdoen in de praktijk
Rob leidt studenten voor het groenvak op bij IBN. Naast vakvaardigheden, doen ze werknemersvaardigheden op en leren ze praktische en sociale vaardigheden. Rob is blij verrast met zijn nominatie: “Ik vind het leuk om jongeren te enthousiasmeren voor werken in het groen. Ik haal enorm veel uitdaging uit het werken met jongeren. Ze komen binnen met een geringe kennis en stap voor stap dagen we ze steeds meer uit. Ze doen ervaring op in de praktijk, daarnaast kijken we naar de persoon en naar wat iemand nodig heeft, maar ook welke werkplek het beste bij iemand past. Je ziet jongeren tijdens hun stage groeien als persoon, dat is geweldig om te zien. Heel leuk is dat we ons enthousiasme zo kunnen overbrengen en dat er jongeren na hun opleiding ook aan het werk gaan bij of via IBN.”