Foto Aandeelhouders En Directie Opvius Uitsnede
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Opvius officieel van start

Opvius officieel van start

Op woensdagmiddag 19 juli is het nieuwe bedrijf Opvius officieel van start gegaan. Dat gebeurde met een zogenoemde vlaggenceremonie voor het pand aan de Verlengde Velmolen in Uden. De eerste vlag werd gehesen door Carin van der Heijden van woningcorporatie Zayaz, opdrachtgever en cliënt in één. “Zayaz heeft Opvius gevraagd te helpen in persoonlijke coaching, bedrijfsadvisering, de 2e spoorbegeleiding van medewerkers en outplacement. Opvius staat voor werkgeluk van de medewerker, net als Zayaz!”

Opvius is een samenwerking tussen HR Next Level en IBN Arbeidsmobiliteit. Het nieuwe bedrijf biedt klanten een compleet aanbod op het gebied van arbeidsmobiliteit en verzuimbeheersing. Opvius werkt voor mensen die zijn uitgevallen vanwege ziekte en ook voor mensen die niet gelukkig zijn in hun huidige werk. Opdrachtgevers zijn bedrijven, gemeenten en woningcorporaties. De samenwerking is in januari al begonnen, maar startte nu officieel met de vlaggenceremonie. 

In de eerste maanden heeft de samenwerking zijn succes al bewezen. Bijzonder is de hoge resultaatscore: 32% duurzame plaatsingen, wat ruim 4x zo hoog is als het landelijk plaatsingsgemiddelde van 7% voor zogeheten tweede spoortrajecten. Een tweede spoortraject wordt ingezet wanneer iemand langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Er wordt dan naar een passende functie bij een nieuwe werkgever gezocht. Andere diensten van Opvius zijn coaching, begeleiding, arbeidsdeskundige onderzoeken, bezwaar en beroepstrajecten binnen de sociale verzekeringswetgeving. Ook voor het terughalen van gelden bij Belastingdienst en UWV is Opvius inzetbaar.