1. IBN
  2. Nieuws
  3. Optimus Onderwijs en IBN verlengen samenwerking
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Optimus Onderwijs en IBN verlengen samenwerking

Optimus Onderwijs en IBN verlengen samenwerking

19 juli 2022

De langdurige samenwerking tussen Optimus Primair Onderwijs en IBN blijft voortbestaan. Op vrijdag 15 juli vond er bij Meeters in Uden een officieel teken moment plaats waar Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN en Monique Donders, College van Bestuur van Optimus hebben getekend voor een schoonmaakovereenkomst van vier jaar.


Optimus-scholen ondersteunen een brede ontwikkeling van leerlingen en bieden passend onderwijs aan. Maarten Gielen, algemeen directeur IBN: “We zijn trots op het verlengen van de langdurige samenwerking waar passend onderwijs (Optimus) en passend werk (IBN) naadloos in elkaar verweven zijn.”

Anita Meinten en Fabienne Meijer (beide Facilitair Coördinator Optimus) en Mark van den Bogaert (Rayonleider IBN) zijn blij met het tekenen van de overeenkomst. Mark van den Bogaert vertelt: “Optimus is de komende vier jaar gewaarborgd van hoogwaardige sociale dienstverlening op alle 33 scholen in 30 dorpen middenin het werkgebied van IBN in Noordoost-Brabant.”

Deze schoonmaakovereenkomst zorgt ervoor dat er werkgelegenheid is voor bijna 100 medewerkers van IBN in de schoonmaak of als conciërge. Hierdoor kunnen medewerkers van IBN een passende werkplek vinden op loop- en fietsafstand van huis en staan zij middenin de samenleving.


Over IBN
IBN is een grote regionale sociale werkgever met een bijzondere opdracht. IBN richt zich op het toeleiden naar werk en het bieden van passend werk. Al ruim 25 jaar maken we ons sterk voor mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden en behouden van een baan. We ontwikkelen mensen via werkleerlijnen of rechtstreeks bij een werkgever naar een kansrijk beroep. Samen met 6 gemeenten uit onze regio voeren we de Participatiewet uit.