Jongeren Open Space Event Uitsnede
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Meedenkkracht van jongeren gevraagd

Meedenkkracht van jongeren gevraagd

IBN wil graag samen met jongeren bedenken wat zij later van een werkgever willen, dus samen met ze bespreken en niet voor ze bedenken. Daarom vragen ze aan jongeren om mee te komen praten tijdens een Open Space event.

Je zit nog op school en mag nu al vertellen wat jij later verwacht van een werkgever. Wanneer is het leuk om bij een bedrijf te werken? Ligt dat aan het werk? Aan het salaris of heeft het toch meer te maken met collega’s en samen de klus klaren? Of verwacht je juist heel iets anders? Misschien wil je alleen werken op tijden die jij aangeeft, elke week een borrel of feestavond, een opleiding volgen, op het werk kunnen sporten of verwacht je een chillhonk voor na je werk?

De Open Space is een ruimte waar iedereen kan vertellen, waar je lekker mee kan doen en af en toe ook even niet. Gewoon wat jij wilt. En daarbij zijn alle ideeën en meningen welkom. Juist omdat er bij IBN heel veel verschillende mensen werken. Van vakkrachten in het groen en de schoonmaak, tot chauffeurs, monteurs, werkbegeleiders, locatiemanagers of inpakmedewerkers gedetacheerd bij werkgevers in de regio. Maar er werken ook veel mensen die collega’s begeleiden in hun ontwikkeling zoals (jongeren)coaches of consulenten.

“Jongeren die mee komen denken hoeven echt niet alles over het bedrijf te weten, want we willen juist van hen weten wat hun indruk is en hoe we het beter kunnen doen”, vertelt Linda van de Witte projectleider jongerenaanpak. “Zij kunnen ons helpen door te laten weten hoe zij het zien. Alles wat iemand komt vertellen, vinden we interessant. We hopen dat veel jongeren zich aanmelden. Ze krijgen daarvoor een vergoeding van € 50 p.p. en natuurlijk zorgen we voor lekker eten en drinken. Dus alle jongeren die mee willen denken op donderdag 13 april van 15.00 tot 22.00, meld je vooral aan via www.ibn.nl/openspace.”