Keurmerk Blik Op Werk
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Kwaliteitskeurmerk voor IBN zowel Arbeid als Inburgeren erkend door Blik op Werk

Kwaliteitskeurmerk voor IBN. Zowel Arbeid als Inburgeren erkend door Blik op Werk

IBN heeft het Blik op Werk keurmerk behaald voor zowel Arbeid als Inburgeren. De certificering voor Arbeid is gecontinueerd, terwijl het certificaat voor Inburgeren in minder dan een jaar is behaald. De vertaling van de taallessen naar de dagelijkse praktijk en de directe toepassing op werk zijn hierbij doorslaggevend geweest.

Taallessen afgestemd op werk

Een bijzondere prestatie is de snelle certificering voor Inburgering. Iets meer dan een half jaar geleden werd IBN aspirant-lid, maar door de specifieke aanpak in de taallessen zijn zij sneller dan gebruikelijk gecertificeerd. Dennis van Gemert, manager Participatie bij IBN, legt uit waarom: “We bieden werken en het leren van de Nederlandse taal gecombineerd aan als onderdeel van de Z-route. Elke deelnemer krijgt een plan op maat. We kijken waar kandidaten in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen en welke onderdelen van de Nederlandse taal zij nodig hebben. Als een kandidaat bijvoorbeeld gaat solliciteren, dan besteden we hier specifiek aandacht aan in de taalles. Welke vragen kun je verwachten en hoe beantwoord je deze vragen goed in het Nederlands.” Dat de combinatie van werk en taal werkt, blijkt uit het hoge opkomstpercentage in de taallessen en de goede beoordeling die de deelnemers aan het traject geven.

Het volledige traject van inburgeren wordt opgepakt met diverse gemeenten in de regio. De lijntjes hierbij zijn kort en door kennis met elkaar te delen, is het mogelijk om deelnemers beter en effectiever te begeleiden. Dennis van Gemert voegt toe: “Het behalen van deze keurmerken bevestigt dat de aanpak werkt en dat we in staat zijn om zowel werkzoekenden als nieuwkomers effectief te begeleiden naar succesvolle participatie in de Nederlandse samenleving."