Groepsfoto Directeuren Bibliotheek Uitsnede
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. 10-jarige samenwerking met Bibliotheek organisaties Noordoost-Brabant

10-jarige samenwerking met Bibliotheek organisaties Noordoost-Brabant

Inmiddels hebben we al 10 jaar een samenwerking met Bibliotheekorganisaties in de regio. Door deze samenwerking kunnen medewerkers van IBN tegen een gereduceerd tarief een abonnement afsluiten bij de bibliotheek. Zo genieten zij van alle voordelen die het abonnement te bieden heeft. Naast het lenen van boeken en tijdschriften, kan ook gebruik gemaakt worden van computers en internet. Maar ook kunnen zij er bijvoorbeeld terecht bij het Informatiepunt digitale overheid en wordt er hulp geboden bij het invullen van (online) formulieren. 

Het abonnement wordt door medewerkers van IBN niet alleen als leuk, maar ook als leerzaam ervaren. Naast de trainingen basisvaardigheden bij IBN, is het abonnement een mooie aanvulling om vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen nog verder te ontwikkelen. Marjo Driessen en Matituna Mengue, medewerkers schoonmaker via IBN, kunnen erover meepraten. Marjo heeft al een abonnement sinds 1999. “Ik heb al veel boeken gelezen. Van thrillers, streekromans tot nog veel meer. Zo’n bezoekje aan de bibliotheek is voor mij echt ontspanning,” vertelt Marjo. Daan Coenen, trainer basisvaardigheden gaf cursist Matutina de tip om ook eens naar de bieb te gaan doordat zij zelf thuis geen internet heeft. Matutina:“Ik volg computerles bij IBN, maar ook bij de bibliotheek krijg ik hier hulp bij. Ik lees nog niet veel boeken, maar dit wil ik meer gaan doen zodat ik mijn Nederlands nog verder kan verbeteren.

Een abonnement bij de bibliotheek stimuleert om basisvaardigheden verder te ontwikkelen, waarin zowel de bibliotheken als ook IBN elkaar vinden.  Het beheersen van basisvaardigheden zorgen ervoor dat je mee kunt doen in de samenleving en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Lees er meer over in het artikel op Kliknieuws