Lekker in je vel bij IBN

Lekker in je vel bij IBN

IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen door het optimaal benutten van talenten, met renderend werk waar iedereen trots op is. Wij kijken altijd naar wat iemand wél kan, in plaats van wat je niet meer kunt. Iedereen heeft talent, zo is onze overtuiging. We gaan ervoor om het beste uit mensen te halen.

Bij IBN werken we veel samen en we staan open voor iedereen. Er wordt hard gewerkt, we zijn betrokken bij ons werk en trots op wat we doen. Er is een groot aanbod van activiteiten om talenten te ontwikkelen, gezondheid te bevorderen en elkaar te ontmoeten. Leuk om mee te doen en nieuwe mensen te leren kennen!

Sportieve activiteiten voor medewerkers

We organiseren verschillende sportieve activiteiten om ervoor te zorgen dat medewerkers lekker in hun vel zitten. Medewerkers die zich goed voelen, hebben hier privé baat bij, maar ook op het werk presteren ze beter. Zo kun je als medewerker meedoen aan bedrijfsfitness- en zwemmen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook deelnemen aan een fietstocht. We hebben ook meerdere jaren met een groep meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse, er zijn zaalvoetbaltoernooien geweest, en we hebben clinics gehad van bekende sporters. Medewerkers konden zo op een bijzondere manier kennismaken net allerlei sporten.

Gezondheid verbeteren

gezondheid-lekker-in-je-vel-IBN-def-2.png

Om de gezondheid van medewerkers te verbeteren organiseren we verschillende activiteiten. Want als medewerkers zich goed voelen, hebben ze daar thuis en op het werk plezier van. Zo zijn er workshops om te leren koken, cursussen om te stoppen met roken en geven we hulp bij het afvallen. Ook houden we rondleidingen in een supermarkt om gezonde producten te kunnen herkennen. In onze kantines bieden we gezonde producten aan en we geven gratis fruit op de werkplek. Ook zijn er workshops om beter met geld te leren omgaan of je beter te leren ontspannen.

Opleidingen

IBN heeft veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden om talenten van medewerkers verder te ontwikkelen. Leren gaat het best door in je werk vooral te doen. We bieden een uitgebreid aanbod in vakopleidingen: van een opleiding tot conciërge of receptioniste tot een opleiding vloeronderhoud of professioneel verpakken. Ook kun je bijvoorbeeld je communicatieve vaardigheden verbeteren of een rijopleiding volgen. Via speciale projecten leiden we medewerkers bij een werkgever op voor een nieuw  beroep; als iemand geschikt blijkt te zijn en de opleiding heeft afgerond volgt dan vaak meteen een detachering bij deze werkgever. De eerste resultaten zijn hiermee al geboekt op het gebied van social media en software tester.

Leren lezen en schrijven

laaggeletterdheid.jpg

Moeite met lezen, schrijven of rekenen? Je bent zeker niet de enige. IBN is sinds oktober 2010 bezig met het aanbieden van taal- en rekenlessen op maat. Je kunt via IBN meedoen aan taal- of rekenles. Al ruim 350 medewerkers zijn je hierin voorgegaan.

Goed kunnen lezen en schrijven is op veel gebieden erg prettig en belangrijk. Denk aan het lezen van veiligheidsvoorschriften of het invullen van een formulier. Welk werk je ook doet, altijd krijg je ermee te maken. Ook als je een opleiding wilt volgen, is het vaak nodig dat je een bepaald taal- of rekenniveau hebt.

Medewerkers over IBN

Regelmatig peilt IBN de mening van alle medewerkers door middel van een medewerkeronderzoek. Hierin kan iedereen anoniem laten weten wat er wel en niet goed gaat binnen het bedrijf. Zo kan IBN er voor zorgen dat iedereen zich lekker in zijn vel blijft voelen. Enkele uitspraken van medewerkers uit het onderzoek:

"Via IBN heb ik een werkplek gekregen die fysiek mogelijk was, anders had ik nu thuis gezeten. Nu kan ik iets nuttigs doen voor de maatschappij en voor mezelf. Daar ben ik blij mee!"

"IBN is een heel dynamische organisatie en zij durven risico's te nemen. Hierdoor blijf ik zelf ook in beweging en blijft het werk uitdagend en afwisselend."

Personeelsblad en Ons IBN

ibn_collegas.jpg

Via het personeelsblad, TDBD (Tussen de Bedrijven Door), blijft iedere medewerker op de hoogte van actueel nieuws en bijzonderheden die bij IBN gebeuren. Deze krant verschijnt vanaf 2017 vier keer per jaar. Vanaf 2017 is er ook een zogenoemd portaal voor alle medewerkers, Ons IBN. Dit is een speciale webomgeving  met een sociale functie. Zo is het mogelijk om hobby's en interesses te delen en collega's te volgen. Een makkelijke manier om met elkaar in contact te komen en elkaar verder te helpen.