De weg naar werk

no-01-ibn-voorburg-web2.jpg

IBN staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt: we bieden werk aan mensen uit de Participatiewet, via de Wet sociale werkvoorziening, de Wajong en ook aan schoolverlaters van VSO/PRO, statushouders en mensen die het bij hun eigen werkgever niet meer kunnen bolwerken.

Verder zijn er mensen werkzaam via bijvoorbeeld de schoonmaak-cao of hoveniers-cao, zijn er mensen bij ons in dienst als leidinggevende of stafmedewerker en kun je mensen tegenkomen van een uitzendbureau. Kortom: dé IBN’er bestaat niet. We zijn allemaal collega’s van elkaar en we komen elkaar overal tegen!

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor mensen die met subsidie via IBN gaan werken, verloopt de weg naar werk anders dan voor degenen die zonder subsidie bij ons in dienst komen. Vaak verloopt de weg naar werk via de gemeente waar je woont. Iedereen die via de Participatiewet komt werken, wordt bij IBN aangemeld door de gemeente.

Na je aanmelding volgt een sollicitatieprocedure met een selectietest bij IBN. Deze periode duurt maximaal twee weken. Hierna volgt bemiddeling van maximaal drie maanden. Je neemt deel aan het mobiliteitsprogramma en werkt met behoud van uitkering bij een van de IBN bedrijven. Als een geschikte vacature voor je is gevonden, volgt een proefplaatsing van maximaal drie maanden. In deze periode bekijken we wat je loonwaarde is en op welke plek je het beste tot je recht komt. Daarna kan een arbeidsovereenkomst volgen voor bepaalde tijd. Voor meer informatie kun je contact opnemen met José Castermans.

Je kunt ook zonder subsidie werken via IBN. Je solliciteert dan op een niet-gesubsidieerde vacature. Na een sollicitatieprocedure kom je in dienst bij een van de IBN bedrijven.

Waar kan ik gaan werken?

2016-09-23 13_39_10-https___www.youtube.com__v=mk5vA15Y0-4&feature=youtu.be - Welkom bij IBN - YouTu2.png


Via IBN zijn er vele mogelijkheden. Je kunt gaan werken bij IBN Productie, IBN Kwekerijen, IBN Dienstencentrum en IBN Facilitair. Via IBN Arbeidsintegratie zijn er banen bij ruim 600 werkgevers in de regio. Bekijk onze kennismakingsfilm voor meer informatie.

Werkleerlijnen met baangarantie

Bij IBN helpen we iedereen aan werk die moeite heeft met het vinden of houden van een baan. Dat doen we door het werk in de praktijk uit te leggen en te laten ervaren. Want wij geloven dat je het beste leert door het werk te dóén. We leiden je op voor een beroep via een werkleerlijn. Daarna kun je aan de slag in een baan, binnen of buiten IBN.

Vacatures

Via de website van IBN kun je gemakkelijk in vacatures zoeken. Je kunt ook zonder subsidie werken via IBN. Je solliciteert dan op een niet-gesubsidieerde vacature. Na een sollicitatieprocedure kom je in dienst bij een van de IBN bedrijven. 
Ook kun je een open sollicitatie sturen. Deze kun je mailen naar solliciteren@ibn.nl.

Stageplaatsen

Op verschillende afdelingen van IBN zijn regelmatig stage mogelijkheden. Bekijk hier de openstaande stageplaatsen.

Onze kernwaarden

kernwaarden-website-ibn-def.png

Ondernemend: Wij pakken kansen
Wij zoeken actief naar nieuwe en verrassende mogelijkheden. Wij nemen initiatief en tonen lef. Wij wachten niet af. Wij verschuilen ons niet achter regels en procedures. Wij zoeken de grenzen van onze mogelijkheden en komen met nieuwe oplossingen. Fouten maken mag. Wij hebben een proactieve houding waarbij we oog houden voor de belangen van iedereen. Wij overtreffen de verwachtingen.
• Wij gaan voor IBN alsof het ons eigen bedrijf is
• Wij verbeteren elke dag
• Wij tonen lef en zetten door. Wij durven!

Volwaardig: Iedereen heeft talent
Ieders talent wordt benut en iedereen doet mee. Wij praten niet negatief over anderen en sluiten niemand uit. Wij bieden de ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ieders bijdrage telt. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar om. Wij behandelen iedereen met respect. Wij gaan uit van ieders kracht en mogelijkheden en wij ontwikkelen onze talenten. Bij volwaardig hoort duidelijke communicatie en luisteren naar elkaar. Wij vertrouwen elkaar en nemen elkaar serieus. 
• Wij zijn trots op onszelf, op elkaar en op onze producten en diensten
• Wij kijken naar wat iemand wél kan
• Wij maken geen verschil tussen mensen in hoe we met elkaar omgaan

Verbindend: Samen komen we verder
Wij vinden het belangrijk om samen te werken. Want samen bereiken we meer. Het gaat niet om eigen belang (van alleen onszelf, onze afdeling of ons bedrijf). Wij vinden het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het opbouwen en onderhouden van relaties met anderen, binnen en buiten IBN. Wij werken samen op basis van vertrouwen. Bij verbindend zijn hoort ook aandacht voor een goede sfeer en elkaar informeren.
• Wij komen afspraken na
• Wij zijn positief kritisch
• Wij zoeken elkaar op en luisteren naar elkaar

De IBN bedrijven

IBN Arbeidsintegratie
Ons bedrijf dat nieuwe collega’s weer aan de slag helpt bij werkgevers in de regio via een detachering. Ruim 1000 collega’s zijn zo werkzaam op vele verschillende functies bij zo’n 600 bedrijven in de regio.

IBN Facilitair
Het bedrijf waar ruim 1400 medewerkers werken in facilitaire dienstverlening. In de schoonmaak, groenvoorziening, bij digitalisering van archieven, in de catering of bij het eigen vergadercentrum. 

IBN Productie
Hier zetten bijna 1000 collega’s de mooiste producten in elkaar voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland uit onder meer de design of foodbranche en de industrie.

IBN Kwekerijen
185 medewerkers zorgen ervoor dat per jaar 20 miljoen stekjes de kassen verlaten naar kwekers in binnen- en buitenland.

IBN Dienstencentrum
Het interne bedrijf van IBN dat de andere IBN bedrijven helpt bij onder meer personeelszaken, administratie, inkoop en ICT. Ook alles rondom je indiensttreding wordt vanuit dit dienstencentrum geregeld (zoals bijvoorbeeld je contract, je informatiemap en de introductiedag).

IBN Holding
Binnen de holding van IBN zijn het secretariaat, de financiële afdeling en de afdeling communicatie te vinden. Ook is hier de afdeling Talent & Werk te vinden. Voordat je begint met werken bij of via IBN maak je kennis met een van de consulenten van Talent & Werk. Zij bekijken je werkervaring, opleiding en mogelijkheden en bereiden je erop voor om (weer) aan het werk te gaan.