Nieuwe oplossingen, samenwerkingsverbanden en pilots

Via nieuwe oplossingen, samenwerkingsverbanden en pilots

IBN is altijd op zoek naar nieuwe kansen die kunnen leiden tot werkgelegenheid. We zoeken actief samenwerkingsverbanden op, nemen deel aan nieuwe projecten en starten pilots. We beschikken over de middelen en mensen en hebben de kracht om van een idee werkelijkheid te maken. Mooie voorbeelden zijn er al: de social shift academy, de Winfabriek, MPlooy Veghel en de samenwerking met ROC de Leijgraaf.

Contact

ruud-janssens-ibn-uden.png

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud Janssens, business development IBN via telefoon 06 46 26 39 31 of mail rjanssens@ibn.nl.

DOEGOODS: een mooie productenlijn van IBN

Onder het nieuwe label DOEGOODS brengt IBN een serie nieuwe producten op de markt. Producten met een duurzaam karakter, die bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om te beginnen introduceren we drie verschillende kerstpakketten.

De Winfabriek, een praktijkgerichte opleiding voor procesoperator

De Winfabriek, een praktijkgerichte opleiding voor een carrière als procesoperator in de maakindustrie en ontstaan uit een samenwerking tussen WeCoPe, IBN en Nieuwebaan.nl.

Binnen De Winfabriek worden kandidaten geselecteerd op hun competenties en niet zozeer op al reeds bestaande kennis. Op basis daarvan wordt een persoonlijk en praktisch leerplan vastgesteld. Door het aanbieden van praktijklessen, welke afgestemd zijn op potentiële toekomstige werkgevers, is de baanzekerheid erg groot.

MPlooy – werkend collectief

Bek, IBN, Mars Nederland, Sligro Food Group, thyssenkrupp, Vanderlande en Vitaal Bedrijvig Veghel zijn de initiatiefnemers van het nieuwe samenwerkingsverband MPlooy. Doel: gezamenlijk nieuwe banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooi voorbeeld van ondernemerschap, lef, innovatief denken en een warm sociaal hart.

Het werk dat binnen het collectief wordt verricht is afkomstig van de deelnemende bedrijven: dikwijls secundaire, door hen tot dusver vaak uitbestede processen en diensten brengen zij hier onder. Het gaat om werkzaamheden zoals bijvoorbeeld bedrijfswas, vervoersdiensten, bezorgdiensten en schoonmaak. Op termijn kan dit verder uitgebreid worden met andere diensten. Ondernemers die er meer van willen weten kunnen contact opnemen met Ruud Janssens, business development IBN, via telefoon 06 46 26 39 31 of Jos van Asten, parkmanager Vitaal Bedrijvig Veghel, telefoon 06 13 44 70 23.

 

Nieuwe samenwerking tussen IBN en ROC de Leijgraaf

IBN en ROC de Leijgraaf werken samen in het project 'Entree Werkt in logistiek'. Dit is een bijzonder project, uniek en nieuw in de regio. Een groep leerlingen van De Leijgraaf (15-18 personen) volgt hun opleiding Logistiek/ Procestechniek (niveau 1) bij IBN op het werk.

Voor ROC de Leijgraaf is het een mooie mogelijkheid om leren op de werkvloer in de praktijk te brengen. Voor IBN is het een manier om nieuwe groepen te laten instromen in de IBN bedrijven.