1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Ondersteuning naar werk
IBN medewerkers Veghel 12 + 600x320 logo.jpg
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Ondersteuning naar werk

IBN werkt voor jou

De weg naar werk

Wij zijn er voor iemand die toe is aan een nieuwe uitdaging, maar ook als je een steuntje in de rug nodig hebt bij het vinden van een baan. Juist voor wie denkt dat betaald werk niet (meer) mogelijk is, bieden wij vaak een goede oplossing. Bijvoorbeeld via werken en leren. Want wij kijken naar wat je wél kunt.

Ondersteuning voor jou

IBN staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt: we bieden werk aan mensen uit de Participatiewet, via de Wet sociale werkvoorziening, de Wajong, WIA, WAO, ZW en ook aan schoolverlaters van VSO/PRO en statushouders. Maar ook mensen die het bij hun eigen werkgever niet meer kunnen bolwerken of door ziekte of reorganisatie zonder werk thuiszitten. Mensen met én zonder een subsidie. We zijn allemaal collega’s van elkaar en we komen elkaar overal tegen!

Aanmelding bij IBN

Voor mensen die met subsidie via IBN gaan werken, verloopt de weg naar werk anders dan voor degenen die zonder subsidie bij ons in dienst komen. Vaak gaat de aanmelding bij IBN via de gemeente waar je woont, het UWV of je werkgever. Het kan ook zijn dat jouw school al contacten heeft met IBN. Iedereen die via de Participatiewet komt werken, wordt bij IBN aangemeld door de gemeente.

Bekijk de folder 'Werken bij IBN'

Hoe werkt het?

Na je aanmelding volgt een Talentenscan bij IBN. De uitslag van deze test wordt met jou besproken. Er wordt dan bekeken of je deel kunt nemen aan een werkleerlijn, via een detachering aan de slag kunt of direct bij een werkgever aan het werk kunt.

Werken met subsidie
De eerste drie maanden werk je met behoud van uitkering. Er wordt binnen de werkleerlijn bekeken of het werk bij je past en bij een bemiddeling naar een werkgever zoeken we samen naar vacatures. Ook ga je tijdelijk aan het werk op een passende functie bij IBN. Als een geschikte vacature voor je is gevonden, volgt een proefplaatsing van maximaal drie maanden. In deze periode bekijken we of dit de plek is waar je het beste tot je recht komt. Daarna kan een arbeidsovereenkomst volgen voor bepaalde tijd.

Werken zonder subsidie
Je kunt ook zonder subsidie begeleidt worden naar werk of direct aan de slag bij IBN. Je wordt in een re-integratietraject gecoacht en ondersteunt naar werk of je solliciteert op een niet-gesubsidieerde vacature. je komt dan na een sollicitatieprocedure in dienst bij IBN.

IBN Leerlijn Facilitair 10_breedte 400.jpg

Werkleerlijnen

In een werkleerlijn leren we het werk door in de praktijk uit te leggen en te laten ervaren. Want wij geloven dat je het beste leert door het werk te dóén.

We leiden je op voor een beroep. Daarna kun je aan de slag in een baan, binnen of buiten IBN.

Werkleerlijnen van IBN
DSC6572 Werkplek Bashar Mohammed 600x400.jpg

Detacheren

We zorgen dat je direct een baan krijgt die past bij zowel jouw mogelijkheden als de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat kan via een detachering. Je werkt dan buiten IBN direct voor de leidinggevende van het andere bedrijf. IBN is echter wel officieel jouw werkgever.

Detacheren bij een werkgever
Henk van de Burgt 04 600x400.jpg

Re-integreren

Je wilt weer gelukkig zijn met je werk. Met een goed gevoel ’s ochtend naar het werk vertrekken om ’s avonds met een goed gevoel weer naar huis te gaan. Werkplezier is enorm belangrijk.

Er zijn verschillende redenen waarom een andere werkplek beter kan zijn. IBN begeleid en ondersteunt jou in dat traject.

Re-integratie naar werk

"Ik voel me nu stukken beter en het voelt hier als een tweede huis."

Michel Smit – receptionist – vertelt hoe hij zich heeft kunnen ontwikkelen

Bekijk de film