1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. IBN als werkgever
 4. Vacatures (Intern)
 5. Teeltman/-vrouw

Teeltman/-vrouw

Medewerkers begeleiden. Knippen, steken, bewortelen en afharden van stekken. En zorgen dat IBN een betrouwbare partner is voor onze klanten. Of de functie van meewerkend voorman/-vrouw teelt bij onze kwekerij in Schaijk afwisselend is? Reken maar! In een groene omgeving zorg jij dat miljoenen stekken hun weg vinden naar kwekers over de hele wereld.

Dit ga je doen 

Coniferen, heesters, bladverliezende en bladhoudende planten: bij IBN telen we elk jaar zo’n dertig miljoen plantenstekken. Aan jou de uitdaging om deze samen met je collega’s te kweken naar de wens van de klant. Op die manier leveren we elke keer weer topproducten af! In Schaijk kennen we diverse onderdelen, zoals bewortelde stekken, onbewortelde stekken en moederplanten. Je maakt kennis met alle facetten. Op basis van je interesse en ervaring kijken we bij welk onderdeel je aan de slag gaat.


Je werkt met een team van ongeveer 5 tot 10 mensen. De meeste collega’s hebben een steuntje in de rug nodig bij het werk. Dat steuntje, dat ben jij. Zo verdeel je de taken en zorg je dat de teeltmedewerkers hun talenten goed kunnen benutten. Ook geef je uitleg over diverse aspecten in het teeltproces, zoals hygiëneregels of hoe je veilig met een snoeimachine werkt. Verder houd je zicht op de uitvoering, doe je bestellingen, voer je kwaliteitscontroles uit en maak je de werkplanning voor de komende weken.


Extra mooi: er zijn bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo krijg je de kans om via cursussen je teeltkennis verder uit te breiden. Ook kun je doorgroeien binnen de teelt en naar een andere functie, bijvoorbeeld die van assistent-teamleider. Kom jij ons fijne team in Schaijk versterken? 


Dit krijg je van ons als teeltman/-vrouw

We beginnen altijd met een gesprek waarin we kijken naar jouw mogelijkheden voor deze functie. 

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.340,- en € 3.331,- op basis van een 38-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. 
 • 8,33% vakantiegeld.
 • Jaarlijks 25,5 vakantiedagen als je fulltime werkt.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Fijne werkkleding en al het gereedschap dat je nodig hebt.
 • Leuke extra’s, zoals korting op een fitnessabonnement, keuze uit een uitgebreid activiteitenprogramma en deelname aan het IBN Fietsplan.


En mocht het met deze vacature niet lukken dan zijn er wellicht andere mogelijkheden voor jou om bij of via IBN aan de slag te gaan.


Jouw team

Bij onze kwekerijen werken ruim 220 collega’s aan producten voor kwekers in Nederland en daarbuiten. De kwekerij in Schaijk is de grootste locatie en telt ongeveer 120 medewerkers, verdeeld over vier teams. Bij alles wat we doen, staat de kwaliteit voorop. De sfeer is gemoedelijk en de samenwerking is goed. Je werkt nauw samen met de teeltmedewerkers, de supervisor en (assistent-)teamleiders. We stemmen dagelijks veel zaken af, en werken samen aan een prettige werkomgeving. Ook heb je regelmatig contact met de meewerkend voorman van de kwekerij in Beugen. Met deze collega spreek je de planning en locatie-overstijgende projecten door.


Arjan werkt als teeltman/-vrouw bij IBN.

Het is fijn om in een groene omgeving aan de slag te zijn, samen met een hecht team. Daarnaast is het werk superafwisselend. We werken met levende producten en dat brengt iedere dag weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Denk aan de introductie van nieuwe technieken die het werk makkelijker, leuker en duurzamer maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stressmeter voor planten en een drone die insecten bestrijdt?


Dit ben jij

Mensen en planten, jij voelt ze goed aan. Je steekt graag de handen uit de mouwen en bent daarmee een voorbeeld voor het team. Ook vind je het leuk om collega’s vooruit te helpen en je kennis met hen te delen. Dat je af en toe achter de computer zit om bestellingen te doen of planningen te maken, vind je fijn voor de afwisseling. Daarnaast blijf je jezelf graag ontwikkelen om nóg meer kennis op te doen. 

Verder heb je:

 • Mbo 4-niveau en bij voorkeur een spuitlicentie.
 • Ervaring binnen een teeltomgeving.
 • Liefst al ervaring met het aansturen van medewerkers. 
 • Rijbewijs B.


IBN: iedereen doet mee

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.


Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.


Word jij onze nieuwe teeltspecialist?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina.


Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Corné van de Weerdt, supervisor kwekerij, via 0413 - 28 20 88 of cweerdt@ibn.nl. 


Goed om te weten (kan eventueel is niet verplicht)

 • Je start bij onze kwekerij aan de Udensedreef 4B, 5374 RK in Schaijk. Soms spring je bij op een van onze andere locaties in Beugen, Cuijk of Uden.
 • Eén keer per drie weken ben je ’s avonds en ’s nachts telefonisch bereikbaar voor storingen bij onze kwekerijen.


Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Als we gebruik willen maken van bureaus, nemen we zelf contact op.

Welkom bij IBN

Welkom bij IBN