1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. IBN als werkgever
 4. Vacatures (Intern)
 5. HR Adviseur

HR Adviseur

Strategische Personeelsplanning, arbeidsrechtelijke vraagstukken, duurzame inzetbaarheid & verzuim en leiderschapsontwikkeling: bij IBN komen alle denkbare thema’s op HR-gebied voorbij. Als HR adviseur ben jij dan ook verzekerd van een boeiende en veelzijdige baan. Extra bijzonder is dat je betrokken bent bij al onze medewerkers, van regulier personeel tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wil jij je vak uitoefenen binnen een social enterprise met maatschappelijke impact?

Dit ga je doen

Je adviseert de leidinggevenden en consulenten van jouw bedrijfsonderdelen binnen Services. Welke stappen zetten we om de duurzame inzetbaarheid te vergroten? Hoe zorgen we dat iemand effectief re-integreert? Hoe kunnen we ontwikkeling van onze medewerkers op de werkladder stimuleren? Hoe ziet ons strategisch personeelsplan eruit? Het zijn zomaar enkele voorbeelden van vragen die op jouw pad komen. Voor jou is geen dag hetzelfde en juist dat maakt jouw baan zo leuk.


Adviseur, coach, sparringpartner en vraagbaak: jij bent het allemaal. Leidinggevenden en consulenten kunnen altijd op jouw advies rekenen, ook als ze er niet om vragen. Je neemt het voortouw in het bedenken van oplossingen en geeft zo doeltreffend invulling aan je werk. Mede dankzij jouw inzet kunnen leidinggevenden en consulenten hun coachende en leidinggevende taak goed uitvoeren, werken mensen prettig samen en kunnen zij zich maximaal ontwikkelen binnen onze organisatie.


Jouw werkdagen bij IBN zijn afwisselend. Het ene moment schuif je aan bij het verzuimoverleg om de complexe casuïstiek te bespreken. Het andere moment voer je gesprekken met sollicitanten voor een openstaande positie of voer je samen met leidinggevenden en consulenten gesprekken met medewerkers die zich niet aan de voorschriften houden. Ook komt het regelmatig voor dat je WIA trajecten in goede banen leidt en overleg hebt met het UWV en arbeidsdeskundigen. Je wordt bovendien ondersteund door een HR backoffice.


IBN is een moderne werkgever en wil jou graag het volgende bieden;

 • Een salaris tussen € 3.317- en € 4.752,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • 8% vakantiegeld en 7,55% eindejaarsuitkering.
 • Jaarlijks minimaal 23 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een zelf in te vullen vrije diversiteits(feest)dag.
 • Een persoonlijk duurzaamheidsbudget van € 250, dat je kunt gebruiken om je duurzame inzetbaarheid te vergroten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Alle benodigdheden voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon, laptop en leaseauto.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • Een compleet en passend pakket met opleidings- en ontwikkelmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer via korting op een fitnessabonnement, keuze uit een uitgebreid activiteitenprogramma en gratis fruit op je werkplek.
 • Services is koers aan het verleggen; in deze functie kun jij echt het verschil gaan maken. Je mag leren en bouwen tegelijkertijd.


Jouw team

Je gaat zelfstandig aan de slag bij het bedrijfsonderdeel Services. Samen met 3 ervaren HR adviseurs en 8 Leer-werkcoaches vorm je het team Talent en Werk, waarin we samenwerken aan onze doelen en kennis delen.


Je zult regelmatig werkzaam zijn voor de vestiging Oss, maar beweegt je ook tussen de andere locaties van IBN.


Collega aan het woord

Anke werkt als HR-adviseur bij IBN.

“De kans om iets te kunnen betekenen voor anderen geeft veel voldoening. Met mijn kennis en kunde kan ik het verschil maken voor de leidinggevenden én medewerkers van IBN. Dat er daarnaast veel ruimte is voor verbeterinitiatieven, maakt deze baan erg uitdagend en dynamisch.’’


Dit ben jij

Je bent een HR adviseur, die het fijn vindt met de voeten in de klei te staan en die zich makkelijk beweegt binnen een matrix organisatie. Van het coachen van leidinggevenden en consulenten tot de regie pakken in diverse casuïstiek, juist die combi maakt het interessant voor jou. Je bent een echte aanpakker, die gevraagd en ongevraagd hulp aanbiedt, een stap extra zet als het nodig is en zichzelf graag verder wil ontwikkelen. Mensen zien jou als een collega met wie het prettig samenwerken is. Je maakt makkelijk verbinding. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en durf je mensen aan te spreken als je verbeterkansen ziet. Jij kunt vlot schakelen, ziet snel welke taken prioriteit hebben en behoudt altijd het overzicht. En het allerbelangrijkste: humor en relativeringsvermogen, want een dag niet gelachen…Verder heb je:


 • Een afgerond HBO diploma in een relevante richting, zoals HRM.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een operationele HR adviesfunctie.
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsrecht en verzuim 
 • Ervaring met verzuim casemanagement is een pre.


IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.


Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.


Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina. We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek. Twijfel je nog? Starten met een kop koffie kan ook.


Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Anke van Hertem, HR adviseur, op het nummer 0413 282 314 of via ahertem@ibn.nl.

Welkom bij IBN

Welkom bij IBN