Werkleerlijn Procesoperator

 

 

Vind jij techniek interessant en lijkt het je leuk om met machines te werken? Bekijk dan hieronder in de omschrijving en de foto’s of dit werk bij je past.

Dit is John uit Oss

Leerlijn IBN

"Ik ben John uit Oss. Ik had eerst nog nooit van dit werk gehoord. Hiervoor heb ik zeven jaar in de schoonmaak gewerkt. Maar ik wilde eens totaal iets anders. Daarom ben ik begonnen als Procesoperator."

Bij bedrijven kijken

Leerlijn IBN

"In het begin krijg je een cursus in de Winfabriek in Oss. Daar leer je in een groepje het vak kennen. Je gaat tussendoor bij bedrijven kijken en er is een leraar die je 2 of 3 dagen iets laat zien. Ik liet het allemaal gewoon op me af komen, want ik wist toch niet wat ik moest verwachten."

Interesse voor techniek

Leerlijn IBN

"Ik vond het steeds leuker worden. Mijn vader werkte ook met machines, dus interesse voor techniek is met de paplepel in gegoten. Als je klaar bent bij de Winfabriek, helpen ze je mee met solliciteren en een baan te vinden. Zo kwam ik bij Mediaverpakkers in Oss terecht waar ik machines bedien."

Machines afstellen

Leerlijn IBN

"Hier stel ik de machines af op de producten. Dat kan wel een paar keer per dag zijn. Ik ben begonnen met deze machine die kaarten print. Als ik die helemaal goed ken en er alles van weet, ga ik naar de volgende machine."

Minder storingen

Leerlijn IBN

"De machine die de enveloppen vult, leer ik binnenkort afstellen en bedienen. Je leert ze ook te onderhouden en schoon te maken. Als je dat goed doet, krijg je ook minder storingen. De grote rode Stop-knop heb ik al eens moeten indrukken. Daar leer je van."

Reparaties

Leerlijn IBN

"Uiteindelijk kun je kleine storingen en reparaties zelf verhelpen, als je de machine goed genoeg kent. Door de cursus bij de Winfabriek weet ik hoe machines werken. Grotendeels zijn het dezelfde knoppen. Maar toch is elke machine weer net even anders en dat maakt het leuk."

Wat leer je in de praktijk

De procesoperator is de mens achter de machine. Je controleert installaties en de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt en grijpt in als dat nodig is. Heb je geen ervaring maar wil je graag opgeleid worden tot procesoperator? Dat kan! IBN werkt samen met De Winfabriek waar we mensen opleiden tot procesoperator.

In de opleiding basisoperator word je één dag in de week binnen vier maanden opgeleid tot procesoperator. Hierna ga je aan de slag als basisoperator op een werkplek in de praktijk.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld