Tim Vogels Boekel 10 Website 2.1
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Tim Vogels

Van dakloos naar betaald werk

“Ik ben blij dat ik bij IBN een kans krijg om weer aan het werk te komen.”  

Van dakloos naar betaald werk

“Een aantal jaren was ik dakloos. Ik sliep overal en nergens,” vertelt Tim Vogels (44 jaar). “Ik wist dat er iets moest veranderen.” Tim kampte met een verslaving. Inmiddels is hij nu ruim een jaar clean. Hij werkte hard aan zijn herstel met ondersteuning van GGZ, UWV en IBN. In een baan als medewerker schoonmaak via IBN bij het gemeentehuis in Boekel maakt hij een nieuwe start. Hij heeft mooie toekomstplannen. Met zijn verhaal hoopt hij anderen te inspireren.


Achtergrond

“Ik wist nooit wat ik later wilde worden. Na de mavo volgde ik een studie om sociaalpedagogisch medewerker te werken. Het bleek uiteindelijk niks voor mij. Ik gooide mijn kont tegen de krib en ik stopte met school.”  Vanwege psychische klachten en de ondersteuning naar werk die Tim nodig had, kreeg hij een Wsw-indicatie. Hij werkte kort bij IBN en ging hierna in dienst bij een andere werkgever in de regio. 


Op reis

“Ik werkte een lang tijd als monteur bij een bedrijf in palletstellingen in Wijchen. Mooi en afwisselend werk, ik behaalde er mijn heftruckcertificaat.” Ook werkte hij via uitzendbureaus in de productie, logistiek en deed ervaring op als lasser. Het gaat mis wanneer Tim zijn huis wordt uitgezet. “Ik had het even helemaal gehad en ik kocht een tent om in te wonen.” Tim gaat op reis, met zijn skateboard door Luxemburg en België.


Niet lekker in zijn vel

Eenmaal terug in Nederland leeft hij op straat en zit niet lekker in zijn vel. “Ik was gestopt met de medicijnen die ik gebruikte voor mijn psychische klachten. Het gekke was, ik had zelf niet door hoe slecht het met me ging. Ik gebruikte veel wiet.” Vanwege de kou, klopte Tim aan bij de nachtopvang. Zij namen contact op met GGZ. “Er moest iets gebeuren. Ik liet me vrijwillig opnemen.” 


Graag weer aan het werk

Tim volgt een intensief hersteltraject bij GGZ. “Ik wilde toen het beter ging, graag weer aan het werk.” José Castermans, arbeidsdeskundige bij IBN: “We proberen ook mensen aan werk te helpen die bij ons nog niet in beeld zijn. Tim kwam via GGZ opnieuw bij ons terecht.” Samen met Tim werd bekeken wat er mogelijk was. 


Kans om te re-integreren

Door een intensieve samenwerking met de gemeente Meierijstad, GGZ, UWV en IBN kreeg Tim opnieuw een indicatie zodat hij weer aan de slag kon bij IBN. “Ik ben blij dat ik bij IBN een kans krijg om weer aan het werk te komen.”  


Nieuwe dromen

“Ik heb een goede klik met mijn collega Erna. Zij ondersteunt mij goed. Samen runnen we de schoonmaak op het gemeentehuis Boekel en nabijgelegen locaties. In het verleden werkte ik in de techniek. Het spelen met boutjes en moertjes is mijn ding. Een baan in de toekomst in deze richting lijkt me leuk. Ik hoop in toekomst weer op mezelf te kunnen wonen. Mijn baan helpt mij daarbij. Tim Vogels Boekel 07 Website 4.3

Erna van der Burgt en Tim Vogels

Tim Vogels Boekel 14 Website 4.3

Marieke de Bresser (GGZ), Tim Vogels, José Schouten en Caroline van den Elsen, burgemeester gemeente Boekel die hem verraste tijdens de ondertekening van zijn arbeidscontract bij IBN.

Tim Vogels Boekel 04 Website 4.3

Tim Vogels