Werkleerlijn medewerker Schoonmaak

IBN Leerlijn Schoonmaak 02_800x600.jpg

Spreekt werken in de schoonmaak je aan? Bekijk dan hier de omschrijving van de werkzaamheden én de foto’s.

Dit is Manuela uit Herpen

IBN Leerlijn Schoonmaak 03_breedte 800.jpg

Voordat ik begon bij IBN had ik al een half jaar ervaring bij een bedrijf in de schoonmaak. Het was voor mij een logische stap om hier bij IBN mee door te gaan. Poetsen moet toch gebeuren, overal waar je bent. Op een kantoorafdeling, in een kantine of in een school kun je terecht.

Meelopen

IBN Leerlijn Schoonmaak 06_breedte 800.jpg

Het team van de schoonmaak is erg fijn. In het begin loop je vooral mee en leer je hoe je het handigst kunt werken. Je gaat met een doekje over tafels en kasten heen, maakt wc’s schoon en stofzuigt.

Periodiek onderhoud

IBN Leerlijn Schoonmaak 09_breedte 800.jpg

Met zijn tweeën of alleen sta je daarna op een afdeling. Dan komt er ook periodiek onderhoud bij, zoals het schoonmaken van deuren. Het werk is heel flexibel: de ene keer moet ik ’s ochtends beginnen, de andere keer pas ’s middags. Soms moet ik ook ’s avonds werken. Ik vind het juist fijn dat het afwisselend is: dan is het niet elke keer hetzelfde.

Koffieautomaten

IBN Leerlijn Schoonmaak 11_breedte 800.jpg

Er komen steeds meer dingen bij die je helemaal zelfstandig kunt doen. Zoals de koffieautomaten schoonmaken en bijvullen. Dan kun je niet alleen met de schoonmaakkar, maar ook met de koffiekar op pad.

Nieuwe locatie

IBN Leerlijn Schoonmaak 07_breedte 800.jpg

Ik werk nu drie dagen op een basisschool in Nistelrode. Want als je zelfstandig kan werken, dan krijg je een nieuwe, eigen locatie. Werken op de school vind ik stiekem wel leuker: het is er levendig, op kantoren is het wat stiller. In Nistelrode ben ik nu kartrekker, daar werken twee schoonmakers onder me.

Vloerspecialist

IBN Leerlijn Schoonmaak 12_breedte 800.jpg

Dit jaar ga ik een training volgen voor vloerspecialist. Daarin leer ik hoe ik verschillende vloeren moet onderhouden. Je leert ook werken met de schrobmachine. Ik heb zelf aangegeven dit te willen leren. Het is wel veel verantwoordelijkheid, want het gaat om vloeren van klanten die je goed moet behandelen.

Eerste medewerker

IBN Leerlijn Schoonmaak 14_breedte 800.jpg

Ooit wil ik eerste medewerker worden. Ik wil graag nieuwe dingen blijven leren en mezelf uitdagen. We hebben het er pas over gehad. Nu is het nog niet zo ver, maar over een jaar of vijf misschien wel.

Wat leer je in de praktijk

Iedereen is blij met een schone werkplek. Jij zorgt voor schone kantoren en scholen. Je start onder toezicht met het ondersteunen bij eenvoudige schoonmaakwerkzaamheden. In elke stap worden de werkzaamheden verder uitgebreid. Ook het werken met machines of het organiseren van het werk kan hierbij horen.

Diploma's te behalen

Binnen de werkleerlijn schoonmaak is het mogelijk diverse diploma’s te behalen. Denk hierbij aan basisvakopleiding schoonmaak, gastvrij werken, verschillende vloercursussen maar ook specifieke cursussen zoals het reinigen van een trappenhuis.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld