Werkleerlijn medewerker ICT

look at me_DSC01141_1200x600.jpg

Als je al affiniteit hebt met ICT en aangetrokken voelt tot development, dan is deze werkleerlijn iets voor jou. Bekijk dan hier de omschrijving én de foto’s.

Nieuw vak

IBN Leerlijn ICT 11_breedte 800.jpg

Ik ben Marina uit Boxmeer. Ruim een jaar geleden ben ik gestart bij ICT. Met de diploma’s uit mijn thuisland kon ik hier niet aan de slag. Via IBN heb ik dit nieuwe vak geleerd. Het mooie vind ik dat je echt iets maakt met zichtbaar resultaat.

Zo leuk om te leren

IBN Leerlijn ICT 01_breedte 800.jpg

Coderen is net als een compleet nieuwe taal. Ik vind het zo leuk om dit te leren. Je krijgt klassikaal uitleg en moet meteen met een groepje opdrachten gaan uitvoeren. We moesten als toets zelf een website bouwen met een eigen thema en design.

Scrum

IBN Leerlijn ICT 06_breedte 800.jpg

Voor ons eerste project leerden we om samen te werken volgens de scrum-methode. Je stelt een doel met je groepje en praat elkaar bij over de status van je werk. De één maakt bijvoorbeeld de header, en de anderen verschillende pagina’s.

Webshops en software tests

IBN Leerlijn ICT 04_breedte 800.jpg

We zijn met een team van 12. Nu zijn we vooral webshops aan het bouwen en doen we software tests. Ik begeleid sinds 4 weken een groepje, dat past bij mij als ‘moeder’ van de groep.

Apps bouwen

IBN Leerlijn ICT 09_breedte 800.jpg

We hebben ook een cursus apps bouwen met Apple Swift. Er komen dan Apple-docenten van de hogeschool om ons dat te leren. De cursus ga ik nu nog niet volgen, ik heb het druk genoeg met de dingen die ik aan het doen ben. Maar in de toekomst kan ik dat nog gaan doen.

Wat leer je in de praktijk

We starten een manier samenwerken die je veel ziet in ICT. Hiervoor krijg je een Scrumtraining. Vervolgens ga ja aan slag met het programma ‘App development met Apple Swift’. In een half jaar tijd leer je de technische kennis van Swift, Apple’s programmeertaal voor het bouwen van apps. Je wordt getraind door docenten van Apple.

Hierna bekijken we of je zelfstandig een app kunt bouwen voor een klant. En mogelijk kun je je ook verder ontwikkelen in coderen in C# of C++ of in andere frameworks zoals woocommerce.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld