Werkleerlijn medewerker Assemblage en montage

Assemblage Moooi 1200x600.jpg

Lijkt het je leuk om aan mooie designlampen te werken? Of kun je goed met een lockmachine overweg? Bekijk dan hier de omschrijving én de foto's.

Dit is Henk uit Uden

IBN Leerlijn assemblage Veghel 7_Henk_breedte 800.jpg

Ik ben Henk en ben blij met mijn baan op de productieafdeling. We maken verschillende soorten lampen. Ik vind elke afdeling leuk om te werken. Vooral om daarna een lamp te zien branden die we zelf helemaal in elkaar gezet hebben.

Mooie design lampen maken

IBN Leerlijn assemblage Veghel 1_henk breedte 800.jpg

Hier ben ik met een schroefmachine de lamp aan het opbouwen. Eén van deze lampen zag ik laatst op tv ergens staan, ik dacht: verrek, die ken ik! Die is dan hier gemaakt. Dat is erg mooi.

Verschillende soorten lampen

IBN werkleerlijn Assemblage 3_breedte 800.jpg

We maken verschillende lampen. Niet alleen van ijzer, maar ook van karton. Die bouwen we op en kun je aan elkaar lijmen. Als ze klaar zijn, pakken we de lampen in dozen in. Dan worden ze vervoerd. Ze worden overal ter wereld verkocht.

Verschillende soorten werk

IBN werkleerlijn Assemblage 4_breedte 800.jpg

We doen nog veel meer. Er is ook een afdeling die automatten maakt. Daar werken mensen die het leuk vinden om met een naaimachine te werken. We werken de randen netjes af.

We bedienen verschillende machines

IBN Werkleerlijn Assemblage 5_breedte 800.jpg

Een andere stap die je hier kunt doen, is de logo’s van de automerken erop borduren of lassen. Dat gaat met grotere machines.

Klaar maken voor verzenden

IBN Werkleerlijn Assemblage 6_breedte 800.jpg

Als ze met zijn allen bij de inpaktafel de matten inpakken, klinkt het vaak gezellig. De matten worden gestapeld en net als bij de lampen moeten ze ingepakt worden voor vervoer.

Wat leer je in de praktijk

Binnen de werkleerlijn Assemblage en Montage kun je aan slag in twee verschillende werksoorten:

  1. Lampen
    Bij de werkleerlijn montage zet je design lampen in elkaar die over de hele wereld verkocht worden. Je leert om verschillende onderdelen met elkaar te verbinden. Ook kun je ledlampjes voorbewerken en bevestigen, fittingen monteren of onderdelen van lampen in elkaar zetten. Je leert ook hoe je de uiteindelijke producten moet verpakken.
  2. Automatten 
    Voor verschillende automerken worden bij IBN de automatten afgewerkt. In de werkleerlijn assemblage leren wij jou om dit te doen. Je krijgt een mat zonder een zijafwerking en deze moet netjes afgewerkt worden. Je leert hoe je met een machine de mat moet locken of boorden en eventueel borduren. Daarnaast leren we hoe de automatten klaargelegd moeten worden, zodat ze op de juiste wijze verpakt kunnen worden.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld