Stage Kwaliteit, Arbo & Milieu 2018

Sterk-Small.jpg

Ben jij op zoek naar een leuke stage bij een organisatie die volop in beweging is? Kun jij in teamverband maar ook zelfstandig uit de voeten? Kortom sta jij open voor een nieuwe uitdaging? Dan is deze stagevacature misschien wel iets voor jou! Het is mogelijk deze stage met zijn tweeën in te vullen. Ieder heeft dan zijn eigen aandachtsgebied.

Bedrijfsprofiel
IBN bestaat uit de bedrijven IBN Arbeidsintegratie, IBN Facilitair, IBN Productie en IBN Kwekerijen. Deze bedrijven zijn marktgerichte bedrijven met een bijzondere opdracht:
mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen bieden door het optimaal benutten van talenten, met renderend werk waar iedereen trots op is.
Wij kijken heel goed naar wat iemand nog wel kan, in plaats van wat iemand niet meer kan. Met passend, renderend werk overbruggen wij iemands afstand tot de arbeidsmarkt. Ruim 3.900 gemotiveerde medewerkers hebben een passende baan bij of via de IBN bedrijven.

In overleg met de afdeling KAM (Kwaliteit, Arbo & Milieu) wordt bepaald in welk IBN bedrijf de stage plaatsvindt. Voor deze opdracht stellen we twee stageplaatsen beschikbaar.

De stageopdracht
Binnen IBN zijn verschillende Functie Risico Analyses aanwezig. Het doel van een Functie Risico Analyse (FRA) is het in kaart brengen van alle risico’s die aan een specifieke functie verbonden zijn. In deze stage loop je de bestaande analyses na en pas je deze aan op basis van gedetailleerde risico’s. Op basis van observatie van werkzaamheden en gesprekken / interviews met betrokken medewerkers pas je de bestaande situatie aan. Op deze manier worden alle taken die tot een functie behoren in kaart gebracht. Per taak wordt gekeken of en welke risico’s deze taak met zich meebrengt. Per risico bekijk je of het risico geëlimineerd is. Zo niet dan kijk je of de beheersmaatregelen doeltreffend zijn. Is dit niet het geval dan maak je een plan van aanpak ter verbetering van de risicobeheersing. Voor de risicobeoordeling werk je met de Fine en Kinney methode. Je brengt ook in kaart of aan de van toepassing zijnde wet – en regelgeving wordt voldaan.

Het resultaat van je werkzaamheden uit zich in een vernieuwde analyse voor Productie en Facilitair compleet met een plan van aanpak. In dit plan beschrijf je hoe je je bevindingen op de werkvloer zodanig implementeert dat er werkelijk sprake is van een uitstekende risicobeheersing. Je geeft ook voorlichting aan leidinggevenden/ managers en medewerkers over de FRA en de praktische uitwerking. Aan het begin van je stage stel je, in overleg met de KAM adviseurs, een plan van aanpak op met betrekking tot de invulling van je stage. Hierin leggen jullie samen vast wat je precies gaat doen, voor wie en met welk doel. Opdrachtgever voor het project is Marko Terpstra, Manager Dienstencentrum. Je werkt ook nauw samen met andere professionals bij IBN.

Functie-eisen

  • Je bent derde- jaars student van de HBO opleiding Integrale Veiligheid (of een vergelijkbare opleiding);
  • Je bent pro- actief, werkt resultaatgericht en komt met nieuwe creatieve ideeën;
  • Je bent communicatief vaardig;
  • Je kunt je werk goed organiseren en je bent nauwkeurig;
  • Je kunt goed in teamverband werken, maar ook zelfstandig;
  • Je hebt affiniteit met resultaten behalen en met dienstverlening;
  • Je hebt geen bezwaar om af en toe buiten de reguliere werktijden te werken.
  • Je begrijpt dat je 8 uur per dag stage loopt.

Wij bieden je
Wij bieden je een afwisselende stage met verantwoordelijkheden. Je krijgt de kans om mee te lopen binnen de organisatie. Tijdens je stage werk je aan de volgende competenties:
Brede professionalisering, Transfer en brede inzetbaarheid, Creativiteit en complexiteit in handelen, Probleemgericht werken, Methodisch en reflectief denken en handelen, Sociaal communicatieve bekwaamheid, en Besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid. IBN heeft voor HBO studenten een vaste stagevergoeding van € 350, - bruto per maand bij een fulltime invulling van de stage.

Stageperiode
De voorkeur gaat uit naar een stage met een start vanaf september 2018.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over IBN op onze website: www.ibn.nl . Heb je vragen over deze vacature dan kun je contact opnemen met Wim Kouwenberg via telefoonnummer 0413- 28 28 38 of Ben Buitenhuis via het telefoonnummer 0413- 28 28 36.

Reageren?
Heb je interesse in deze stage? Reageer dan op de vacature. Mail je motivatie en CV onder vermelding van ‘stage KAM 2018’ naar ljansen@ibn.nl (Adviseur Ontwikkelen & Leren).