1. IBN
  2. Verkiezingen
  3. Testimonal Antoon
IBN_Antoon-van-de-Mond.jpg
  1. IBN
  2. Verkiezingen
  3. Testimonal Antoon

“Wil je iets betekenen voor jezelf, je collega’s en IBN? Meld je dan aan voor de Ondernemingsraad!”

Samen bekijken wat het beste is voor IBN en de mensen die er werken. Dat doet Antoon bij de Ondernemingsraad (OR). Een club die goed naar hem luistert en zijn inbreng waardeert. Want met zijn jarenlange ervaring op de werkvloer, weet hij wat er speelt.

Als hij het kan, kan ik het ook
“Ik werk al bij IBN sinds de oprichting”, vertelt Antoon. “Daardoor ken ik het bedrijf goed en help ik het graag vooruit. Toen ik werd gevraagd voor de OR, hoefde ik niet lang na te denken. Ik bekeek de ledenlijst en zag een bekende. Als hij het kan, kan ik het ook, dacht ik. En dat is ook zo!”

De stem van de werkvloer
“Momenteel ben ik gedetacheerd bij de gemeente Maashorst. Daarvóór heb ik verschillende werkplekken gezien: van schoonmaak en administratie tot productie. Daardoor kan ik me inleven in veel collega’s. Ik weet wat er op hun werkplek beter kan en neem die onderwerpen mee in OR-vergaderingen.”

Aandacht voor mensen op de werkvloer
Door zijn stem te laten horen, heeft Antoon al veel bereikt. “Waar ik heel trots op ben, is het hitteprotocol voor collega’s bij het groenonderhoud. Ook voor Productie probeer ik regels rondom warmte onder de aandacht te brengen. Daarnaast is er op mijn aanraden een kookcursus die mensen helpt om gezonder te eten.”

Ogen en oren van IBN
“OR-lid ben je niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor anderen. Je kunt je zorgen uiten bij preventiemedewerkers, commissarissen en de algemeen directeur. Jouw ervaringen zijn voor hen belangrijk, want je bent de ogen en oren van IBN. Is dit iets te veel voor je? Meld je dan aan voor een OC. Daar lees je minder lange stukken en vergader je in een kleinere groep.”

“Laat ik het zo zeggen: ik wil dat IBN blijft bestaan om jongeren dezelfde kansen te bieden als ik hier heb gekregen. En ik hoop van harte dat jij je aanmeldt voor de OR of OC. Zodat we het samen kunnen waarmaken.”

Je kunt je tot woensdag 1 november aanmelden via or@ibn.nl. Wil jij Antoon of anderen eerst meer vragen stellen? Bel dan naar 0413 - 282 062, of mail je vragen naar or@ibn.nl.