Praktische Social Return oplossingen

Social Return is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen gericht op het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken.

header-social-return-ibn.png

Kant en klare oplossing

kant en klaar 350x150.jpg

Social Return oplossingen direct toepasbaar binnen uw bedrijf. Maak snel en eenvoudig uw keuze.

 • Relatiegeschenken
 • Vergaderen
 • Lunch mogelijkheden
 • Medewerkers op locatie
 • Jobcoaching
 • PSO keurmerk

Maatwerk oplossing

Maatwerk 350x150.jpg

De juiste aanpak voor uw bedrijf. Een Social Return oplossing volledig op maat gemaakt en afgestemd op uw bedrijf.

 • Medewerkers inlenen
 • Groen onderhoud
 • Schoonmaak
 • Groepsdetachering
 • Productie en assemblage
 • In-, ver- en ompakken

Selten

1RGG0377.jpg

Dôt Selten:
'We laten mensen niet links liggen'

Kanters

1RGG1698.jpg

Sander Verhagen:
'Drempel verlagen is heel waardevol'

Tijdwinners

Tijdwinners 2.jpg

Mariëlle Gerrits:
‘Een heel fijne en waardevolle kracht’

Van Driel

van driel.jpg

Ingrid van Driel:
‘Social Return zit ons in de genen, iedereen is hier gelijk’

Proludic

proludic.jpg

Emiel Hermens:
‘Met Social Return snijdt het mes aan meerdere kanten’

Social Return logo 300x300.jpg

MVO en Social Return

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) omvat de 3 P’s Planet, Profit en People. De eerste 2 P’s zijn vaak vanzelfsprekend, maar juist de invulling van de P van People blijkt lastig te zijn. Om het regionale bedrijfsleven hierbij te helpen heeft IBN de zogenoemde IBN Social Return formule ontwikkeld.

Social Return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is bedoeld voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken. Het is een goed instrument voor werkgevers om invulling te geven aan MVO. Door te werken met IBN kunt u aantonen aan MVO te doen, uw sociale gezicht laten zien en u eventueel laten onderscheiden met een MVO keurmerk.

Social Return is ook interessant voor ondernemers die hun kansen willen vergroten bij het verkrijgen van orders van overheidsinstanties. Dit komt namelijk steeds vaker voor in opdrachten en aanbestedingen van de overheid.

Hoe past u Social Return toe?

IBN Social Return is eenvoudig toepasbaar voor elke opdracht bij elk bedrijf. Toepassen kan via detachering van gemotiveerde IBN-medewerkers of via het afnemen van producten en diensten bij IBN. Bijzonder zijn de zogeheten indirecte toepassingsmogelijkheden. We hebben namelijk vele onverwachte manieren om uw sociale verplichting in te vullen.

hoe-past-u-dit-toe.jpg
we love work participatiewet

Social Return bij aanbestedingen

Wanneer u zaken doet met overheidsinstellingen krijgt uw bedrijf meer en meer te maken met het begrip Social Return. Zo geeft ruim 50 procent van alle gemeenten aan de invulling hiervan toe te passen in hun aanbestedingenbeleid. IBN kan u van dienst zijn wanneer u in een dergelijk aanbestedingstraject zit. En dit is makkelijker dan u denkt.

Maatschappelijke winst

Door IBN Social Return in te vullen helpt u niet alleen mee om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden. Ook zorgt uw keuze voor maatschappelijke winst. 3,1 miljoen euro in harde baten en een breed scala aan beleefde waarden die niet in geld zijn uit te drukken. Een onderzoek onder medewerkers, gemeenten en het regionale bedrijfsleven laat zien dat dit de effecten zijn van het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De resultaten van dit onderzoek naar de maatschappelijke impact van IBN kunt u hier inzien.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt u zichtbaar wat de bijdrage van uw bedrijf is aan de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. PSO weegt zowel de directe als de indirecte bijdrage mee.

De directe bijdrage is het plaatsen/detacheren van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De indirecte bijdrage is mogelijk bij inkoop en/of uitbesteden van werk bij bedrijven met een PSO-erkenning of een SW-bedrijf.

Bij IBN Arbeidsintegratie zijn een aantal PSO adviseurs in dienst die u graag helpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een PSO-certificering.