Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

Talentprogramma en werkleerlijnen IBN

Werken bij IBN betekent voor een kandidaat werken bij een bedrijf met een breed scala aan mogelijkheden. In de acht werkleerlijnen kunnen ze vanuit hun eigen talenten bouwen aan hun loopbaan. Bij IBN worden ze opgeleid tot vakkracht, gaan ze aan de slag bij een werkgever binnen het grote netwerk of gaan ze werken op een van de eigen werkplekken.

IBN Talentprogramma en werkleerlijnen

In maximaal 23 maanden leren medewerkers een beroep in de praktijk. Dat gebeurt via het talentprogramma. Het talentprogramma omvat modules rondom basisvaardigheden, werknemersvaardigheden en vakvaardigheden. Eventueel wordt er vooraf nog gewerkt aan het aanleren van basisvaardigheden, als de kandidaat dat nodig heeft. Tussentijdse evaluatiemomenten zorgen ervoor dat de medewerker, de trajectregisseur en de consulent/klantmanager van de gemeente goed zicht hebben op de ontwikkeling en de vervolgstappen.

De werkleerlijnen van IBN zijn methodisch opgebouwd en leiden op tot een tastbaar certificaat of erkende verklaring. Dit vergroot de kansen op de arbeidsmarkt voor die medewerkers die kunnen doorstromen. De werkleerlijnen van IBN op een rij:
- Logistiek
- Co-packing
- Assemblage
- Kwekerij
- Hospitality (met de richtingen gastheer/gastvrouw, conciërge/beheerder en medewerker horeca/catering)
- Schoonmaak
- Groenvoorziening
- Individuele ontwikkeling via detachering (directe plaatsing bij een andere werkgever via een detachering).

Het afronden van een ontwikkeltraject binnen een werkleerlijn gaat niet ongemerkt voorbij. Medewerkers ontvangen van hun leidinggevende tijdens een speciaal feestelijk moment een attentie. Zo sluiten ze gezamenlijk hun talentprogramma af.