Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Outplacement – Naar ander werk bij een andere werkgever
FvD-IBN-HR-5472_600x400.jpg
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Outplacement – Naar ander werk bij een andere werkgever

Outplacement – Naar ander werk bij een andere werkgever

Ondanks de NOW-regeling kan het voor u als ondernemer lastig zijn om in deze periode uw bedrijf volledig draaiende te houden. Misschien blijkt het toch noodzakelijk om medewerkers vanwege bedrijfseconomische redenen te ontslaan. Dan is het goed om te weten dat het sinds 2 juni mogelijk is een ontslagprocedure in te zetten waarbij geen NOW-boete meer geldt. Het is mogelijk (een deel van) de transitievergoeding te gebruiken om een nieuwe, passende baan te vinden voor uw medewerker.

Zo kunt u op een positieve manier afscheid nemen van uw medewerker: u heeft toch liever een ambassadeur dan een ontevreden ex-medewerker? Met een outplacementtraject via Arbeidsmobiliteit van IBN zorgen we voor een persoonlijk begeleiding op afstand. Voor zowel u als uw medewerker gedurende het volledige traject.

Of kiest u liever voor een tijdelijke doordetachering van uw medewerker bij een andere werkgever omdat u erop vertrouwt dat de economie weer aantrekt? Uw medewerker gaat via deze constructie aan de slag bij een andere werkgever totdat hij of zij weer bij u kan terugkeren. U ontvangt een detacheringsvergoeding en de inlener betaalt een fee. Op deze manier houdt u goede medewerkers achter de hand.

Bekijk alle informatie op https://www.ibn.nl/bedrijfsleven/zaken-doen-met-ibn/arbeidsmobiliteit/outplacement/ of neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Gerrit Timmerman op telefoonnummer 0413-28 20 25 of via e-mail gtimmerman@ibn.nl