'Zonder IBN was dit nooit zo gelukt'

achtergrond strategie blauw.png

'Zonder IBN was dit nooit zo gelukt'

Het staat hem goed, die werkjas van bouwbedrijf Hendriks Coppelmans. Niels Janssen (27) uit Boekel is er maar wat blij mee. Een jaar geleden zag zijn leven er nog heel anders uit. Hij was in een negatieve spiraal terechtgekomen, en zag eigenlijk geen uitweg meer. Door de gesprekken en begeleiding bij IBN is hij er uiteindelijk toch bovenop gekomen. Nu Hendriks Coppelmans hem ook nog een contract heeft aangeboden, ziet de toekomst er weer veel beter uit.

Niels: “Ik werkte bij een meubelbedrijf, in de bezorging en montage, maar er was niet meer genoeg werk voor mij bij deze eenmanszaak. Wat nu, dacht ik: ik wist echt niet wat ik wilde. Voor mezelf wat hobbyen, speakerkisten bouwen, zo hield ik me bezig. Maar niet om er een eigen bedrijfje in te beginnen. Vanuit de WW stroomde ik door naar de bijstand.”

Cursussen niet passend
Niels kreeg door de gemeente Deurne/Helmond cursussen aangeboden om te kunnen re-integreren. “Acht uur per dag naar de Atlant Groep (nu: Senzer geheten) in Helmond: ik kon het destijds niet opbrengen, zat absoluut niet lekker in mijn vel. Naast hulp bij het solliciteren, voerde ik daar eenvoudige werkzaamheden uit. Maar ik dacht alleen maar: dit is niet wat ik wil.”

Schuldenproblematiek
Het lukte Niels niet om rond te komen van de bijstandsuitkering, dus bouwde hij flinke schulden op. “Ik kwam steeds verder in de problemen en kreeg ondertussen echt een hekel aan het systeem: door de boetes betaal je dubbel, en kom je er echt helemaal niet meer uit.” Door alle toestanden verbrak zijn vriendin uiteindelijk de relatie. Niels ging weer bij zijn vader wonen en had geen recht meer op welke uitkering dan ook. In het kader van de Participatiewet werd hij door de gemeente aangemeld bij IBN. “Na een aantal gesprekken stelden ze voor om kennis te maken met Hendriks Coppelmans in Uden. Ik kon de week erna, op 1 februari 2017, meteen starten met een proefplaatsing.”

Ritme opbouwen
Niels begon met drie dagen in de week. “Ik had drie jaar niet gewerkt, dus moest weer helemaal in het ritme komen. In het begin ging ik met de fiets van Boekel naar Uden, ik had geen auto meer, maar ik voelde dat er iets moest veranderen. Hier kreeg ik een kans.” Vanaf het allereerste begin is Jasper Stadens zijn leidinggevende. “Het feit dat Niels graag wilde werken was voor ons belangrijk. Hij is fysiek sterk en dat is in de bouw cruciaal. Hij wilde graag, had een goede motivatie, en dat hebben wij opgepakt.”

Kijken naar talent
Jasper maakte meteen duidelijke afspraken met Niels. “Starten met drie dagen en daarna opbouwen; sinds april werkt hij 40 uur per week. Dat-ie ook als het regende elke dag toch maar weer op z’n fietsje vanuit Boekel naar ons toekwam, gaf wat aan. Ik geef leiding aan de materieeldienst, een groepje van vier mensen die ervoor zorgen dat de bouwplaats wordt ingericht en voorzien van de juiste materialen. Ik ben hier als monteur binnengekomen maar ben ondertussen een soort vliegende keep. Daarom was het goed dat Niels met mij kon meelopen op de bouw. Zo konden we goed bekijken waar zijn talenten liggen in plaats van bepaalde taken aan hem toebedelen die misschien niet passen. Al snel bleek dat hij heel zelfstandig kan werken en nu rijdt hij dus rond in mijn bus.”

Ludieke oplossingen
Natuurlijk liet Niels ook weleens een steekje vallen. “Dat hebben we altijd op een ludieke manier opgelost”, vertelt Jasper. “Het ritme oppakken was in het begin lastig, dan versliep hij zich weleens. Toen hebben we hem een wekker cadeau gegeven. Mensen positief benaderen, dat zit in ons DNA. Je zoekt naar de kracht van de mensen. Als je die optimaal kunt benutten, haal je er rendement uit en hebben zij werkplezier.” “De meeste bedrijven zien het zo niet”, zegt Niels. “Ik heb veel geleerd van Jasper en ben heel blij met de afwisseling. En dat ik zelf mag bepalen hoe ik bepaalde dingen ga aanpakken. Via IBN heb ik bovendien nog een heftruck-diploma gehaald en met goed gevolg een VCA-examen gedaan.”

Uit de problemen
Niels vindt de bewindvoering nog weleens vervelend. “Op dat vlak is het nog niet altijd motiverend, maar ik weet dat ik op deze manier uit de problemen kom. Zonder IBN was dit echter nooit zo gelukt.” Jasper: “Wij hadden handjes nodig, daarom moesten we creatief worden en zijn bij IBN gaan informeren. Als je dan ziet dat het lukt, geeft dat een goed gevoel.” “Ik heb per 1 november 2017 een vast contract gekregen, voor anderhalf jaar: dat is echt wel een flinke opsteker”, sluit Niels af.

 

Niels Janssen.jpg