Boxtelse Holland Recycling wint eerste MVO Award Noordoost-Brabant

achtergrond strategie blauw.png

Boxtelse Holland Recycling wint eerste MVO Award Noordoost-Brabant

“Geen schijn van kans maken we, dacht ik toen ik erachter kwam dat iemand ons had genomineerd.” De bescheiden Arai kreeg ongelijk. Het publiek bleek gecharmeerd van zijn aanpak als ondernemer - werknemers bepalen zélf wie er een contract krijgt - en zijn persoonlijke verhaal greep aan. Want terwijl hij naast zijn vaste team een behoorlijk aantal statushouders aan het werk heeft, had hij daar ook zelf tussen kunnen zitten. Met zijn relativerende uitspraak “Mijn inspiratie komt van ver”, doelt hij op zijn eigen roots en tocht vanuit Iran.

Alles behalve luchtig dus. Een terechte winnaar, vindt menig gast die daar vrijwel direct aan toevoegt dat ook de andere twee finalisten – depostBode uit Oss en Wiltec uit Uden - winnaars zijn. Het is – spijtig genoeg – nog steeds een unicum dat ondernemers mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De avond ademt slechts één boodschap: help mee en laat zien dat sociaal en succesvol ondernemen heel goed samengaan. Doe het gewoon! Het wordt bovendien maar al te duidelijk hoe hard dat nodig is als Bert Pauli als gedeputeerde van onze provincie en stichtingvoorzitter Bob Hutten dat met cijfers onderbouwen. 29.000 mensen op de bank die wel willen en kúnnen werken. Daarvan hebben zo'n 15.000 geen startkwalificatie. Schokkend. Tegelijk putten we hoop uit de grote opkomst, de mooiste successtory’s en stichtingen AANtWERK en Verspild Talent die steeds meer impact lijken te hebben.

De MVO Award Noordoost-Brabant is een initiatief van stichting AANtWERK: een platform waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren op het gebied van de ‘P’ van People als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met AANtWERK willen IBN, Weener XL, WSD en 24 gerenommeerde werkgevers onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan. Relaties van IBN kunnen kennismaken met het MVO platform AANtWERK. Meer weten? Bekijk meer informatie op www.aantwerk.nu of neem contact op met Guus Weitzel, telefoon 0413 28 21 59.

Holland Recycling wint MVO Award.jpg