Elektrische auto's delen

achtergrond strategie blauw.png

Elektrische auto's delen met Uden duurzaam op weg

Samen met de gemeente Uden en Area heeft IBN de coöperatie Uden Duurzaam Op Weg in het leven geroepen. Via deze coöperatie kunnen particulieren en bedrijven elektrische auto's delen in de gemeente Uden. Ideaal voor wie geen auto heeft of er even een nodig heeft. Via een app kan de deelauto gereserveerd worden en na twintig seconden kun je deze al gebruiken.

Vanaf eind september gebruiken de medewerkers van de gemeente Uden, IBN en Area in totaal veertien elektrische auto's. Het is een eerste stap. Hoe meer animo er is, hoe goedkoper er gereden kan worden. In de toekomst wil de coöperatie ook elektrische fietsen en eventueel scooters gaan delen volgens hetzelfde principe.

Schone mobiliteit
De drie partijen willen met het concept Uden Duurzaam Op Weg een bereikbare, innovatieve, duurzame en flexibele mobiliteitsdienst bieden en schone mobiliteit stimuleren. De deelauto rijdt honderd procent elektrisch en de accu is pas na ongeveer 250 kilometer leeg. Daarbij gaan de ontwikkelingen rondom accu's van elektrische auto's hard; vóór 2018 zou je met accu's wel eens 400 kilometer kunnen rijden! Ook kan de accu als opslagmedium voor duurzame energie gebruikt worden. Daarbij zal de parkeerdruk afnemen en komt er meer leefbaarheid in de wijken.

deelauto.jpg