8 Werkleerlijnen bij IBN

achtergrond strategie.png

8 Werkleerlijnen bij IBN

Met acht nieuwe werkleerlijnen van IBN leiden we kandidaten op om aan de slag te kunnen in een kansrijk beroep. In een werkleerlijn leert de kandidaat in de praktijk het beroep. En krijgt de kandidaat een baangarantie gedurende de werkleerlijn. Tijdens de werkleerlijn wordt de kandidaat bemiddeld naar werk.

De werkleerlijnen van IBN:
• Medewerker Kwekerij
• Medewerker In-, om- en verpakken
• Medewerker Assemblage en montage
• Medewerker Groenvoorziening
• Medewerker Schoonmaak
• Medewerker Logistiek
• Medewerker ICT
• Procesoperator

Kijken naar mogelijkheden
Voor de start bij IBN bekijken we via de IBN Talentenscan en een gesprek met de kandidaat in welke werkleerlijn hij kan starten. De eerste drie maanden is dat in een proefplaatsing. In deze drie maanden leert en werkt de kandidaat met behoud van uitkering. Stap voor stap leert hij in de praktijk de werkzaamheden. Daarbij begeleiden we hem op de werkplek. Samen kijken we wanneer iemand toe is aan een volgende stap. We toetsen de vaardigheden van de kandidaat.

Baangarantie
Aan het einde van de proefplaatsing wordt door middel van een loonwaardemeting een inschatting gemaakt van de loonwaarde. Dan is ook bekend of IBN een contract kan aanbieden. De kandidaat kan dan verder met de werkleerlijn waar hij al aan heeft kunnen wennen en gaat dus in de praktijk verder met het aanleren van het kansrijke beroep. Tijdens de gehele werkleerlijn hebben de kandidaten een baangarantie. Kandidaten worden het gehele proces door IBN begeleid.

Uiteindelijk zorgen we dat de kandidaat wordt opgeleid tot het beroep van de werkleerlijn. Daarbij kijken we goed wat bij de kandidaat past. Tijdens de werkleerlijn wordt duidelijk of en wanneer uitstroom in een kansrijk beroep mogelijk is. Vervolgens wordt de kandidaat bij de kans op uitstroom via het werkgeversservicepunt bemiddeld naar een baan.

www.ibn.nl/werkleerlijnklantmanagers

 

 

 

IBN Leerlijn Distributie 05_breedte 800.jpg