1. IBN
  2. Nieuws
  3. Winst DOEGOODS en opbrengst kerstmarkt Meierijstad naar laaggeletterdheidprogramma van IBN
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Winst DOEGOODS en opbrengst kerstmarkt Meierijstad naar laaggeletterdheidprogramma van IBN

Winst DOEGOODS en opbrengst kerstmarkt Meierijstad naar aanpak laaggeletterdheid van IBN

28 maart 2019

IBN kreeg op maandag 25 maart cheques uitgereikt van DOEGOODS en de gemeente Meierijstad ten behoeve van de aanpak laaggeletterdheid. Om medewerkers te ontwikkelen, is het van groot belang dat zij goed kunnen lezen en schrijven.


Winst DOEGOODS
Met de winst uit de verkoop van ruim 18.500 kerstpakketten en relatiegeschenken van DOEGOODS kunnen dit jaar 17 medewerkers van IBN deelnemen aan het laaggeletterdheidprogramma. Alle producten in het assortiment van DOEGOODS – denk aan handgemaakte cadeaus en diverse thema-pakketten – worden gemaakt, samengesteld of ingepakt door mensen die moeite hebben met het vinden van een reguliere baan.

IBN-cheques-Doegoods-3.jpg

Kerstmarkt gemeente Meierijstad
De gemeente Meierijstad koos het afgelopen jaar voor DOEGOODS als lokaal goed doel waar medewerkers tijdens de kerstmarkt voor konden doneren. Er werd een bedrag van € 268,- opgehaald en overhandigd aan een van de cursisten en aan Harm van Zutphen, taaltrainer bij IBN. “Het is een bescheiden bedrag uit vele goede harten en we hopen dat dit zaadje zal uitgroeien tot een mooie, grote boom, waar jullie vele gezonde vruchten van mogen plukken” aldus Jeannette den Burger, handhaver bij de gemeente Meierijstad.

Aanpak laaggeletterdheid
Bij IBN geven we taalles aan onze medewerkers. Iedereen mag zichzelf aanmelden. Jong en oud. Geboren in Nederland of in een ander land. Er zijn drie taaltrainers in dienst van IBN. Zij bieden begeleiding op maat in kleine lesgroepen. Iedereen heeft eigen leerdoelen en werkt in eigen tempo aan het bereiken van die doelen. Het heeft al veel medewerkers geholpen een positieve draai te geven aan hun leven.

Al sinds 2011 zet IBN zich in voor de aanpak van laaggeletterdheid. Die aanpak werd eerder al uitgebreid met aandacht voor de basisvaardigheden. In het dagelijks leven overlappen de onderdelen taal, rekenen en digitale vaardigheden elkaar vaak, in de lessen sluiten we daar bij aan. Elke cursist werkt in eigen tempo aan de persoonlijke doelen die zijn gesteld. Het aantal aanmeldingen liep weer verder op (taal (387), rekenen (71) en digitale vaardigheden (61)).